
Stekt okra med tomater
oppskrift på fritert okra med friske tomater, perfekt som forrett eller tilbehør. enkel, rask og smakfull rett for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 kopp kulturmelk
- 1 pose (16 unser) frossen okra, tint
- 2 kopper peanøttolje
- 1 eske (8,5 unser) maismuffinblanding (anbefalt: Jiffy)
- 1 boks (10 unser) hakkede tomater med grønne chili, hermetisk (anbefalt: Ro'tel)
- 2 spiseskjeer tomatpuré
- 1 spiseskje Creole- eller Cajun-krydder
- 2 spiseskjeer kremfløte
- Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2I en stor bolle blander du kulturmelk og okra, og lar det stå i 5 minutter.
- 3I en stor støpejernspanne varmer du peanøttolje over høy varme til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
- 4I en stor bolle tilsetter du maismuffinblandingen. Bruk en hullsleiv til å fjerne okraen fra kulturmelken og legge den i bollen med maismuffinblandingen. Vend forsiktig slik at all okra blir godt dekket.
- 5Forsiktig legger du halvparten av den panerte okraen i pannen og steker i ca. 6 minutter, eller til den er gyllenbrun. Bruk en hullsleiv til å ta opp okraen og legge den på et fat med papirhåndklær. Stek resten av okraen.
- 6Mens okraen steker, blander du i en stor kjele hakkede tomater og chilis, tomatpuré og creolsk krydder. Varm opp på middels varme. Rør inn fløte, smak til med salt og pepper, og la det småkoke. Ta av varmen og legg det på et fat, topp med den stekte okraen. Server umiddelbart.

