Portugisiske supper
Lær hvordan du lager tradisjonell portuguese sopas med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull forrett eller lunsj, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 (1,4 kg) storfegryte av storfe
- 1 løk, hakket
- 1 kopp ferske mynteblader
- 2 hvitløksfedd, finhakket, eller mer etter smak
- 2 teskjeer malt kanel
- 2 teskjeer malt allehånde
- 2 laurbærblad, eller mer etter smak
- salt og nykvernet svart pepper etter smak
- vann til å dekke
- 1 hodekål, delt i fire, eller mer etter smak
Fremgangsmåte
- 1Legg potetstek, løk, mynte, hvitløk, kanel, allehånde og laurbærblad i en stor gryte. Krydre med salt og pepper. Hell i nok vann til å dekke steken. Kok over middels varme til steken er mør, og tilsett mer vann om nødvendig, ca. 4 timer.
- 2Rør inn kålbiter i gryten. La det småkoke til kålen er mør, ca. 30 minutter.


