Portugisiske supper

Portugisiske supper

Lær hvordan du lager tradisjonell portuguese sopas med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull forrett eller lunsj, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 (1,4 kg) storfegryte av storfe
  • 1 løk, hakket
  • 1 kopp ferske mynteblader
  • 2 hvitløksfedd, finhakket, eller mer etter smak
  • 2 teskjeer malt kanel
  • 2 teskjeer malt allehånde
  • 2 laurbærblad, eller mer etter smak
  • salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • vann til å dekke
  • 1 hodekål, delt i fire, eller mer etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Legg potetstek, løk, mynte, hvitløk, kanel, allehånde og laurbærblad i en stor gryte. Krydre med salt og pepper. Hell i nok vann til å dekke steken. Kok over middels varme til steken er mør, og tilsett mer vann om nødvendig, ca. 4 timer.
  2. 2Rør inn kålbiter i gryten. La det småkoke til kålen er mør, ca. 30 minutter.