Malaysisk kyllingsatay

Malaysisk kyllingsatay

Lær hvordan du lager autentisk malaysisk chicken satay med vår enkle oppskrift. Perfekt som forrett eller middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 4 1/2 pund skinn- og benfri kyllingbryst, skåret i 2,5 cm store terninger
  • 2 store løk, grovhakket
  • 1/4 kopp brunt sukker
  • 5 fedd hvitløk
  • 1 tomme stykke reke-paste (belachan)
  • 2 ss galangalpulver (lengkuas)
  • 1 ss malt koriander
  • 2 ts malt spisskummen
  • 2 ts malt anisfrø
  • 1 ts malt svart pepper
  • 1 ts malt gurkemeie
  • 60 bambuspinner

Fremgangsmåte

  1. 1Legg kyllingkubber i en stor bolle.
  2. 2Legg løk, brunt sukker, hvitløk, rekepasta, galangalpulver, koriander, spisskummen, anisfrø, svart pepper og gurkemeie i en food processor. Kjør til en jevn pasta. Overfør til en bolle med kylling; bland godt slik at kyllingen blir dekket av marinaden.
  3. 3Dekk bollen med plastfolie og la den marinere i kjøleskapet i 24 timer.
  4. 4Sett ovnsristen ca. 15 cm (6 tommer) fra varmekilden og forvarm ovnens grillelement. Legg to bakeplater med aluminiumsfolie.
  5. 5Tre kyllingbitene på bambuspinner, og la det være nok plass til å holde i pinnen. Plasser pinnene på bakeplatene.
  6. 6Grill i den forvarmede ovnen til toppen er brunet, ca. 10 minutter. Ta ut av ovnen; snu alle pinnene. Sett tilbake i ovnen og grill den andre siden til den er brunet, ca. 10 minutter til. En hurtigtermometer som settes inn i midten bør vise minst 74 °C (165 °F).