Malaysisk kyllingsatay
Lær hvordan du lager autentisk malaysisk chicken satay med vår enkle oppskrift. Perfekt som forrett eller middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 1/2 pund skinn- og benfri kyllingbryst, skåret i 2,5 cm store terninger
- 2 store løk, grovhakket
- 1/4 kopp brunt sukker
- 5 fedd hvitløk
- 1 tomme stykke reke-paste (belachan)
- 2 ss galangalpulver (lengkuas)
- 1 ss malt koriander
- 2 ts malt spisskummen
- 2 ts malt anisfrø
- 1 ts malt svart pepper
- 1 ts malt gurkemeie
- 60 bambuspinner
Fremgangsmåte
- 1Legg kyllingkubber i en stor bolle.
- 2Legg løk, brunt sukker, hvitløk, rekepasta, galangalpulver, koriander, spisskummen, anisfrø, svart pepper og gurkemeie i en food processor. Kjør til en jevn pasta. Overfør til en bolle med kylling; bland godt slik at kyllingen blir dekket av marinaden.
- 3Dekk bollen med plastfolie og la den marinere i kjøleskapet i 24 timer.
- 4Sett ovnsristen ca. 15 cm (6 tommer) fra varmekilden og forvarm ovnens grillelement. Legg to bakeplater med aluminiumsfolie.
- 5Tre kyllingbitene på bambuspinner, og la det være nok plass til å holde i pinnen. Plasser pinnene på bakeplatene.
- 6Grill i den forvarmede ovnen til toppen er brunet, ca. 10 minutter. Ta ut av ovnen; snu alle pinnene. Sett tilbake i ovnen og grill den andre siden til den er brunet, ca. 10 minutter til. En hurtigtermometer som settes inn i midten bør vise minst 74 °C (165 °F).


