Granola sjokoladechip-kjeks
Lær hvordan du lager deilige granola sjokoladechip cookies med denne enkle oppskriften. Perfekt som sunn snacks eller frokosttillegg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 kopp hvetemel til allsidig bruk
- 2. 1/2 teskje natron
- 3. 1/2 teskje salt
- 4. 1 stang (1/2 kopp) usaltet smør, myknet
- 5. 1/3 kopp lettbrunt sukker, pakket
- 6. 1/3 kopp sukker, granulert
- 7. 1/2 teskje vanilje
- 8. 1 stort egg
- 9. 1 kopp granola (hakk opp klumpene hvis de er store)
- 10. 3/4 kopp semisøte sjokoladeknapper (4 1/2 unser)
Fremgangsmåte
- 11. Sett ovnrakene i øvre og nedre tredjedel av ovnen, og forvarm ovnen til 190°C. Visp sammen mel, natron og salt i en liten bolle. Pisk smør, sukker og vanilje i en middels bolle med en elektrisk mikser på høy hastighet til det er lyst og luftig, ca. 3 minutter, og pisk deretter inn egget til det er godt blandet. Reduser hastigheten til lav, og tilsett melblandingen litt etter litt, og bland til det akkurat er kombinert. Rør inn granola og sjokoladeknapper. Ha 18 klatter (ca. 2 fulle spiseskjeer per klatt) av røren med ca. 2 tommers mellomrom på to store, ikke-smurte bakeplater, og trykk hver klatt til en 6 cm runding. Stek kjeksene, bytt plass på platene halvveis i steketiden, til de er lyse gullfargede, ca. 13 minutter. Avkjøl på platene i 1 minutt, før de flyttes over på rist for å avkjøles helt.


