Sjokolade- og whiskey-souffléterter

Sjokolade- og whiskey-souffléterter

Lær hvordan du lager en utsøkt chocolate-whiskey soufflé tart med denne enkle oppskriften. Perfekt for spesielle anledninger og dessertbordet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 1/2 kopper hvetemel
  • 3/4 kopp (1 1/2 stikker) avkjølt usaltet smør, i små biter
  • 3/4 kopp melis
  • 1/2 teskje (litt mindre) salt
  • 280 gram bittersøt (ikke usøtet) eller semisøt sjokolade, hakket
  • 1/4 kopp irsk whiskey
  • 1 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 1 1/4 teskje instant kaffepulver
  • En klype salt
  • 4 store egg, skilt
  • 1/2 kopp sukker
  • Søtet pisket krem
  • Sjokoladespon (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Lag bunn: Forvarm ovnen til 175°C. Kjør alle ingrediensene i en food processor bare til deigen samler seg. Form deigen til en logg. Skjær den i 8 like store skiver. Trykk én skive over bunnen og opp langs sidene av hver av de åtte små paiformene med løs bunn, måler 11,5 x 2 cm. Prikk bunnen med en gaffel. Stek bunnen til den er lys gylden, ca. 18 minutter. Avkjøl i formene på en rist.
  2. 2Forvarm ovnen til 175°C. Kjør alle ingrediensene i en food processor bare til deigen samler seg. Form deigen til en logg. Skjær den i 8 like store skiver. Trykk én skive over bunnen og opp langs sidene av hver av de åtte små paiformene med løs bunn, måler 11,5 x 2 cm. Prikk bunnen med en gaffel. Stek bunnen til den er lys gylden, ca. 18 minutter. Avkjøl i formene på en rist.
  3. 3Lag fyllet: Sett til side ca. 1/3 kopp hakket sjokolade. Plasser resten av den hakkede sjokoladen i en middels stor metallbolle som settes over en kjele med lett kokende vann (pass på at bunnen av bollen ikke berører vannet); rør til sjokoladen er smeltet og glatt. Ta bollen av varmen. Visp inn whisky, vanilje, kaffe og salt, deretter eggeplommene. Pisk eggehvitene i en annen stor bolle til myke topper dannes. Tilsett gradvis sukkeret, og pisk til stiv, men ikke tørr, konsistens. Vend halvparten av eggehvitene inn i sjokoladeblandingen. Vend inn den reserverte 1/3 koppen hakket sjokolade, deretter resten av eggehvitene. Fordel fyllet i paiformene. Frys i minst 3 timer. (Kan lages én uke i forveien. Dekk til og oppbevar frosset.)
  4. 4Forvarm ovnen til 190°C.