Karamellkake

Karamellkake

Lær hvordan du lager en perfekt karamellkake med denne enkle oppskriften. En søt dessert som passer til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • Solid vegetabilsk fett til å smøre formene
  • Mel til å støve av formene
  • 1 pakke (ca. 520 g) vanlig hvit kakeblanding
  • 1 kopp hel melk
  • 8 spiseskjeer (1 stang) smør, smeltet
  • 3 store egg
  • 2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
  • Rask karamellglasur (se under)
  • Rask karamellglasur
  • 8 spiseskjeer (1 stang) smør
  • 1/2 kopp lettbrunt sukker, pakket
  • 1/2 kopp mørkebrunt sukker, pakket
  • 1/4 kopp hel melk
  • 2 kopper melis, siktet
  • 1 teskje ren vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 1Sett en rist i midten av ovnen og forvarm ovnen til 175°C (350°F). Smør to 23 cm (9-tommers) runde kakeformer rikelig med fast vegetabilsk fett, og dryss over mel. Rist av overflødig mel. Sett formene til side.
  2. 2Ha kakeblandingen, melk, smeltet smør, egg og vaniljeekstrakt i en stor bakebolle. Bland med en elektrisk mikser på lav hastighet i 1 minutt. Stopp maskinen og skrap ned sidene av bollen med en slikkepott. Øk mikserens hastighet til middels og pisk i ytterligere 2 minutter, og skrap ned sidene igjen om nødvendig. Røren skal se godt blandet ut. Fordel røren jevnt i de forberedte formene, og jevn ut overflaten med slikkepotten. Plasser formene side om side i ovnen.
  3. 3Stek kakene til de er gyldne og spretter tilbake når du lett trykker på dem med fingeren, ca. 27 til 29 minutter. Ta formene ut av ovnen og sett dem på avkjølingsrist for å avkjøle i 10 minutter. Bruk en middagsskje til å løpe rundt kanten av hver kake og snu hver ut på en rist, og snu dem deretter igjen på en annen rist slik at kakene er opp ned. La dem avkjøle helt, ca. 30 minutter til.
  4. 4I mellomtiden, lag den raske karamellfrostingen.
  5. 5Plasser den ene kakebunnen, med bunnen opp, på et serveringsfat. Smør den varme frostingen over toppen. Legg den andre bunnen, med bunnen opp, oppå den første, og smør frosting over toppen og sidene av kaken med rene, jevne bevegelser. Arbeid raskt, da frostingen vil stivne. (Hvis frostingen blir for hard til å jobbe med, sett formen tilbake på lav varme i 1 minutt under omrøring hele tiden for å myke den opp.) Når frostingen har stivnet, skjær i den og server.
  6. 6Oppbevar k