
Tunfisk tartar
Lær hvordan du lager en deilig tuna tartare med enkle steg. Perfekt som forrett til sommermiddagen eller helgefeiringen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 3 3/4 pund fersk tunfiskbiff
- 1 1/4 kopper olivenolje
- 5 lime, revet skall
- 1 kopp ferskpresset limejuice
- 2 1/2 teskje wasabapulver
- 2 1/2 spiseskje soyasaus
- 2 spiseskje sterk rød pepper saus
- 2 1/2 spiseskje kosher-salt
- 1 1/2 spiseskje nykvernet svart pepper
- 1 1/4 kopper finhakkede vårløk, både hvite og grønne deler (12 vårløk)
- 3 1/4 spiseskje finhakket fersk jalapeño, frø fjernet
- 5 modne Hass-avokadoer
- 1 1/2 spiseskje ristet sesamfrø, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Skjær tunfisk i 1/4-tommers terninger og legg den i en veldig stor bolle.
- 3I en separat bolle, bland sammen olivenolje, limeskall, limesaft, wasabi, soyasaus, hot chili-saus, salt og pepper.
- 4Hell blandingen over tunfisken, tilsett vårløk og jalapeño, og bland godt.
- 5Del avokadene i to, fjern steinen og skrell dem.
- 6Skjær avokadene i 1/4-tommers terninger.
- 7Forsiktig, bland avokadobitene inn i tunfiskblandingen.
- 8Tilsett ristede sesamfrø, hvis du bruker det, og smak til med salt og pepper.
- 9La blandingen stå i kjøleskapet i minst én time, slik at smakene får tid til å blande seg.
- 10Server på kjeks.





