Tunfisk tartar

Tunfisk tartar

Lær hvordan du lager en deilig tuna tartare med enkle steg. Perfekt som forrett til sommermiddagen eller helgefeiringen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 3 3/4 pund fersk tunfiskbiff
  • 1 1/4 kopper olivenolje
  • 5 lime, revet skall
  • 1 kopp ferskpresset limejuice
  • 2 1/2 teskje wasabapulver
  • 2 1/2 spiseskje soyasaus
  • 2 spiseskje sterk rød pepper saus
  • 2 1/2 spiseskje kosher-salt
  • 1 1/2 spiseskje nykvernet svart pepper
  • 1 1/4 kopper finhakkede vårløk, både hvite og grønne deler (12 vårløk)
  • 3 1/4 spiseskje finhakket fersk jalapeño, frø fjernet
  • 5 modne Hass-avokadoer
  • 1 1/2 spiseskje ristet sesamfrø, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Skjær tunfisk i 1/4-tommers terninger og legg den i en veldig stor bolle.
  3. 3I en separat bolle, bland sammen olivenolje, limeskall, limesaft, wasabi, soyasaus, hot chili-saus, salt og pepper.
  4. 4Hell blandingen over tunfisken, tilsett vårløk og jalapeño, og bland godt.
  5. 5Del avokadene i to, fjern steinen og skrell dem.
  6. 6Skjær avokadene i 1/4-tommers terninger.
  7. 7Forsiktig, bland avokadobitene inn i tunfiskblandingen.
  8. 8Tilsett ristede sesamfrø, hvis du bruker det, og smak til med salt og pepper.
  9. 9La blandingen stå i kjøleskapet i minst én time, slik at smakene får tid til å blande seg.
  10. 10Server på kjeks.