Focaccia med drue og rosmarin

Focaccia med drue og rosmarin

lær hvordan du lager en deilig focaccia med druer og rosmarin. perfekt som forrett eller tilbehør. enkel oppskrift for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1/2 pund uten kjerner røde druer
  • 2. to 1/4-unse pakker tørrgjær (5 teskjeer)
  • 3. 1/2 teskje sukker
  • 4. 1 1/2 kopper lunkent vann
  • 5. 4 1/4 kopper brødmel
  • 6. 1 teskje vanlig salt
  • 7. 1/4 kopp olivenolje
  • 8. 2 spiseskjeer ferske rosmarinkvister
  • 9. grovt salt etter smak
  • 10. nykvernet svart pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 150°C. I en ildfast form stor nok til å romme druer i ett lag, kok druer i midten av ovnen i 30 minutter, eller til de er myke og klissete, og avkjøl litt.
  2. 22. I en stavmikser med vispvedlegg piskes gjær, sukker og vann sammen, og lar stå i 5 minutter, eller til det skummer.
  3. 33. Tilsett mel, salt og olje, og bland godt.
  4. 44. Med deigkrok eltes deigen i 2 minutter, eller til den er myk og litt klissete.
  5. 55. Form deigen til en ball og la den hvile på en melet overflate, dekket med en opp-ned bolle, i 10 minutter.
  6. 66. På en lett melet overflate kjevles deigen ut til en oval på 45 x 20 cm.
  7. 77. Legg ovale deigen diagonalt på et smurt stekebrett og strø over druer, rosmarin, grovt salt og pepper.
  8. 88. La deigen heve, dekket løst med plastfolie, på et lunt sted i 1 time, eller til den nesten har doblet seg i størrelse.
  9. 99. Forvarm ovnen til 190°C.
  10. 1010. Stek focacciaen midt i ovnen i 1 time, eller til den er gyllen, og avkjøl på en rist.
  11. 1111. Server focacciaen varm eller romtemperert.