Focaccia med drue og rosmarin
lær hvordan du lager en deilig focaccia med druer og rosmarin. perfekt som forrett eller tilbehør. enkel oppskrift for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1/2 pund uten kjerner røde druer
- 2. to 1/4-unse pakker tørrgjær (5 teskjeer)
- 3. 1/2 teskje sukker
- 4. 1 1/2 kopper lunkent vann
- 5. 4 1/4 kopper brødmel
- 6. 1 teskje vanlig salt
- 7. 1/4 kopp olivenolje
- 8. 2 spiseskjeer ferske rosmarinkvister
- 9. grovt salt etter smak
- 10. nykvernet svart pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 150°C. I en ildfast form stor nok til å romme druer i ett lag, kok druer i midten av ovnen i 30 minutter, eller til de er myke og klissete, og avkjøl litt.
- 22. I en stavmikser med vispvedlegg piskes gjær, sukker og vann sammen, og lar stå i 5 minutter, eller til det skummer.
- 33. Tilsett mel, salt og olje, og bland godt.
- 44. Med deigkrok eltes deigen i 2 minutter, eller til den er myk og litt klissete.
- 55. Form deigen til en ball og la den hvile på en melet overflate, dekket med en opp-ned bolle, i 10 minutter.
- 66. På en lett melet overflate kjevles deigen ut til en oval på 45 x 20 cm.
- 77. Legg ovale deigen diagonalt på et smurt stekebrett og strø over druer, rosmarin, grovt salt og pepper.
- 88. La deigen heve, dekket løst med plastfolie, på et lunt sted i 1 time, eller til den nesten har doblet seg i størrelse.
- 99. Forvarm ovnen til 190°C.
- 1010. Stek focacciaen midt i ovnen i 1 time, eller til den er gyllen, og avkjøl på en rist.
- 1111. Server focacciaen varm eller romtemperert.