Rostekull av svinefilet med syltede karamelliserte guavaer
oppskrift på saftig roast pork loin med søte og syrlige karamelliserte guavas, perfekt for en spennende hovedrett. enkelt å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 pund ferske guavaer, skrellet, frøet ut, kuttet i 1/2-tommers biter
- 1 1/2 kopper tørr hvitvin
- 6 spiseskjeer sherryeddik
- 6 spiseskjeer smør
- 3 spiseskjeer gyllenbrunt sukker
- 3 spiseskjeer sukker
- 15 hele svart pepperkorn
- 3 hele nellikspiker
- 9 hvitløksfedd, skrellet
- 1 1/2 teskjeer salt
- 1 1/2 teskjeer tørket oregano
- 1 teskje malt spisskummen
- 1 teskje malt svart pepper
- 1/3 kopp (eller mer) storfebuljong
- 1/4 kopp sur appelsinjuice eller limejuice
- 1 5 1/2 pund benfri svinekam, steik
Fremgangsmåte
- 1For syltede karamelliserte guavaer: Kok opp alle ingrediensene i en stor, tykkbunnet kjele. Skru ned varmen til middels-lav; la det småkoke til nesten all væske har fordampet, og rør ofte, ca. 30 minutter. (Kan lages 2 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.) Server varm eller romtemperert.
- 2Kok opp alle ingrediensene i en stor, tykkbunnet kjele. Skru ned varmen til middels-lav; la det småkoke til nesten all væske har fordampet, og rør ofte, ca. 30 minutter. (Kan lages 2 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.) Server varm eller romtemperert.
- 3For svinekjøttet: Legg de fem første ingrediensene i en morter; mos til en jevn pasta med en pestle. Rør inn 1/3 kopp buljong og juice. Overfør marinaden til en stor, resealbar plastpose. Legg i svinekjøttet og lukk posen. Sett i kjøleskapet i 12 til 14 timer, og snu av og til. Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Overfør svinekjøttet og marinaden til en stor stekeplate. Stek til et steketermometer som settes inn i midten viser 63°C (145°F), og pensle av og til med stekesjyen. Tilsett mer buljong i 1/4 koppfulle porsjoner hvis det virker tørt, ca. 1 time og 45 minutter. Overfør svinekjøttet til et serveringsfat; la det hvile i 20 minutter før servering. Skjær opp svinekjøttet og server med sauser og guavaer ved siden av.
- 4Legg de fem første ingrediensene i en morter; mos til en jevn pasta med pestle. Rør inn 1/3 kopp buljong og juice. Overfør marinaden til en stor resealbar plastpose. Legg i svinekjøttet og lukk posen. Sett i kjøleskapet i 12 til 14 timer, og snu av og til.
- 5Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Overfør svinekjøttet og marinaden til en stor stekeplate. Stek til et steketermometer som settes inn i midten viser 63°C (145°F), og pensle av og til med stekesjyen. Tilsett mer buljong i 1/4 koppfulle porsjoner hvis det virker tørt, ca. 1 time og 45 minutter.
- 6Overfør svinekjøttet til et serveringsfat; la det hvile i 20 minutter før servering. Skjær opp svinekjøttet og server med sauser og guavaer ved siden av.