Rostekull av svinefilet med syltede karamelliserte guavaer

Rostekull av svinefilet med syltede karamelliserte guavaer

oppskrift på saftig roast pork loin med søte og syrlige karamelliserte guavas, perfekt for en spennende hovedrett. enkelt å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 pund ferske guavaer, skrellet, frøet ut, kuttet i 1/2-tommers biter
  • 1 1/2 kopper tørr hvitvin
  • 6 spiseskjeer sherryeddik
  • 6 spiseskjeer smør
  • 3 spiseskjeer gyllenbrunt sukker
  • 3 spiseskjeer sukker
  • 15 hele svart pepperkorn
  • 3 hele nellikspiker
  • 9 hvitløksfedd, skrellet
  • 1 1/2 teskjeer salt
  • 1 1/2 teskjeer tørket oregano
  • 1 teskje malt spisskummen
  • 1 teskje malt svart pepper
  • 1/3 kopp (eller mer) storfebuljong
  • 1/4 kopp sur appelsinjuice eller limejuice
  • 1 5 1/2 pund benfri svinekam, steik

Fremgangsmåte

  1. 1For syltede karamelliserte guavaer: Kok opp alle ingrediensene i en stor, tykkbunnet kjele. Skru ned varmen til middels-lav; la det småkoke til nesten all væske har fordampet, og rør ofte, ca. 30 minutter. (Kan lages 2 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.) Server varm eller romtemperert.
  2. 2Kok opp alle ingrediensene i en stor, tykkbunnet kjele. Skru ned varmen til middels-lav; la det småkoke til nesten all væske har fordampet, og rør ofte, ca. 30 minutter. (Kan lages 2 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.) Server varm eller romtemperert.
  3. 3For svinekjøttet: Legg de fem første ingrediensene i en morter; mos til en jevn pasta med en pestle. Rør inn 1/3 kopp buljong og juice. Overfør marinaden til en stor, resealbar plastpose. Legg i svinekjøttet og lukk posen. Sett i kjøleskapet i 12 til 14 timer, og snu av og til. Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Overfør svinekjøttet og marinaden til en stor stekeplate. Stek til et steketermometer som settes inn i midten viser 63°C (145°F), og pensle av og til med stekesjyen. Tilsett mer buljong i 1/4 koppfulle porsjoner hvis det virker tørt, ca. 1 time og 45 minutter. Overfør svinekjøttet til et serveringsfat; la det hvile i 20 minutter før servering. Skjær opp svinekjøttet og server med sauser og guavaer ved siden av.
  4. 4Legg de fem første ingrediensene i en morter; mos til en jevn pasta med pestle. Rør inn 1/3 kopp buljong og juice. Overfør marinaden til en stor resealbar plastpose. Legg i svinekjøttet og lukk posen. Sett i kjøleskapet i 12 til 14 timer, og snu av og til.
  5. 5Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Overfør svinekjøttet og marinaden til en stor stekeplate. Stek til et steketermometer som settes inn i midten viser 63°C (145°F), og pensle av og til med stekesjyen. Tilsett mer buljong i 1/4 koppfulle porsjoner hvis det virker tørt, ca. 1 time og 45 minutter.
  6. 6Overfør svinekjøttet til et serveringsfat; la det hvile i 20 minutter før servering. Skjær opp svinekjøttet og server med sauser og guavaer ved siden av.