Jalapeño- og cheddarfrittata
Lær hvordan du lager en deilig jalapeño-cheddar frittata. Perfekt for en smakfull start på dagen. Rask og enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- Non-stick vegetabilsk spray
- 450 gram ekstra skarp hvit cheddarost, revet (ca. 4 kopper)
- 1 kopp hakkede, avsilte syltede jalapeñopepperfrukter fra glass, 5 spiseskjeer av væsken reservert
- 3/4 kopp hakkede, avsilte soltørkede tomater i olje
- 1/2 kopp (pakket) hakket fersk basilikum
- 18 store egg
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175°C. Spray en glassform på 15x10x2 tommer med non-stick spray. Strø osten jevnt over bunnen av formen. Strø chili, soltørkede tomater og basilikum over osten. Bruk en elektrisk mikser og pisk eggene i en stor bolle til de er bleke og litt tykkere, ca. 8 minutter. Rør inn de reserverte 5 spiseskjeene med jalapeñolake. Hell eggeblandingen i formen. Stek frittaten til den er fast, ca. 30 minutter. La den avkjøle litt. Skjær den i 24 firkanter. Del hver firkant diagonalt i to. (Kan lages dagen før. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp i ovn på 175°C i 10 minutter.) Server varm.