
Baby Lamme Brodettato
Lær hvordan du lager baby lamb brodettato med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull hovedrett. Rask og enkel å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 pund babylamme skulder og lår, skåret i 3,8 cm biter
- 2. 1 sitron, delt i to, den ene halvparten revet og presset
- 3. 3 ss ekstra jomfrolivolje
- 4. 1 ss usaltet smør
- 5. 2 skiver Parma-skinke, revet
- 6. 1 løk, finhakket
- 7. 1/8 kopp mel
- 8. 1 kopp hvitvin
- 9. 3 eggeplommer
- 10. 2 kvister merian, blader fjernet og grovhakket
- 11. 2 kvister flatbladet persille, blader fjernet og grovhakket
Fremgangsmåte
- 11. Tørk lammestykkerne godt. Gni dem inn med halve sitroner og krydre med salt og pepper.
- 22. I en stor panne med lokk som passer tett, varm opp oljen og smøret over middels varme til det begynner å skumme, deretter tilsett lam og skinke. Kok, rør av og til, til lammestykkerne begynner å bli brune, og tilsett deretter løk, og fortsett å koke til lammestykkerne er pent brune over hele overflaten.
- 33. Strø over melet og rør godt slik at det dekker all lammet. Senk varmen og tilsett vinen, dekk til, og la det småkoke til lammestykkerne er møre nok til å deles med gaffel, ca. 30 minutter.
- 44. I en liten bolle, pisk sammen eggeplommene, sitronskallet og saften, og merianen. Når lammestykkerne er ferdige, hell sakte eggeplommene i pannen under konstant visping. Sausen skal tykne og bli glatt. Pynt med persille og server umiddelbart.