
Granateple- og fennikelsyltet lammerygg
oppskrift på saftig lammekotelett glasert med granateple og fennikel. en smakfull rett som passer til spesielle anledninger eller hverdagsmiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 spiseskjeer hakket fersk oregano
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 3 spiseskjeer pluss 2 teskjeer granateplesirup
- 3 spiseskjeer fennikelfrø, delt
- Kasjersalt
- Nykvernet pepper
- 2 mellomstore fennikelknoller, skåret i skiver på langs
- 1 liten løk, tynne skiver
- 2 rader med lam på 1,4–1,6 kg, ribbeina renset
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 2 spiseskjeer hvitvinseddik
- 1/4 kopp granateplefrø
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 425°. Bland oregano, olivenolje, 3 spiseskjeer granateplemelasse og 2 spiseskjeer fennikelfrø i en liten bolle; krydre oregano-blandingen med salt og pepper. Vend fennikel, løk, resten av fennikelfrøene (1 spiseskje) og resten av granateplemelassen (2 teskjeer) i en stor ildfast form eller stekepanne; krydre med salt og pepper. Fordel jevnt i bunnen av formen. Krydre lammekotelettene med salt og pepper. Varm opp 1 spiseskje vegetabilsk olje i en stor stekepanne, helst av støpejern, på middels varme. Stek ett lammerack med fettsiden ned til det er gyllent, ca. 8–10 minutter. Vend og stek til den andre siden er lett brunet, ca. 5 minutter. Overfør til formen med fennikelblandingen, med fettsiden opp, og gni inn med halvparten av oregano-blandingen. Rens pannen og gjenta med resten av oljen, det andre lammeracket og resten av oregano-blandingen. Stek lammet og grønnsakene til en digital termometer som settes inn i den tykkeste delen av lammet viser 125°: for medium-rare, ca. 25–30 minutter. Overfør lammet til et skjærebrett og la det hvile i minst 10 minutter før det skjæres opp. Server lammet over grønnsakene, toppet med granatepleskudd.
- 2Forvarm ovnen til 425°. Bland oregano, olivenolje, 3 spiseskjeer granateplemelasse og 2 spiseskjeer fennikelfrø i en liten bolle; krydre oregano-blandingen med salt og pepper.
- 3Vend fennikel, løk, resten av fennikelfrøene (1 spiseskje) og resten av granateplemelassen (2 teskjeer) i en stor ildfast form eller stekepanne; krydre med salt og pepper. Fordel jevnt i bunnen av formen.
- 4Krydre lammekotelettene med salt og pepper. Varm opp 1 spiseskje vegetabilsk olje i en stor stekepanne, helst av støpejern, på middels varme. Stek ett lammerack med fettsiden ned til det er gyllent, ca. 8–10 minutter. Vend og stek til den andre siden er lett brunet, ca. 5 minutter. Overfør til formen med fennikelblandingen, med fettsiden opp, og gni inn med halvparten av oregano-blandingen. Rens pannen og gjenta med resten av oljen, det andre lammeracket og resten av oregano-blandingen.
- 5Stek lammet og grønnsakene til en digital termometer som settes inn i den tykkeste delen av lammet viser 125°: for medium-rare, ca. 25–30 minutter. Overfør lammet til et skjærebrett og la det hvile i minst 10 minutter før det skjæres opp. Server lammet over grønnsakene, toppet med granatepleskudd.