Sanuki sjølager

Sanuki sjølager

oppskrift på sanuki sea stock, en aromatisk kraftbase med sjømat som gir dybde til dine asiatiske retter. enkel å lage og perfekt for helårskokker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 7 store, eller 15 små, tørkede sardiner (iriko), omtrent 14 gram trimmet (se Tips, nedenfor)
  • 2. 10 til 12 kvadrattomme tare (kombu; se Tips, nedenfor)
  • 3. 1 hel, eller stilker fra 2 eller 3, tørkede (hoshi) shiitake-sopp (se Tips, nedenfor)
  • 4. 4 ½ til 5 kopper kaldt vann, filtrert eller på flaske for best resultat
  • 5. 1-, 3- eller 5-grams pakke med bonito-flak (katsuobushi), valgfritt (se Tips, nedenfor)

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser de tørkede sardinen, tang og tørkede sopp i en dyp kjele, og dekk med kaldt vann. Sett kjelen på middels høy varme og vent til små bobler begynner å dannes rundt kanten før du justerer varmen for å opprettholde en jevn, men ikke veldig kraftig, småkoking. Kok kraften i omtrent 10 minutter, eller til buljongen blir lys gylden. Hvis det dannes store skyer av skum, skum av dette. Ta kjelen av varmen og la innholdet synke til bunnen naturlig, i ca. 2 minutter. Hvis du ønsker en røykaktig smak, tilsett bonito-flak (jo flere flak du bruker, desto mer røykfylt blir smaken). Vent 2 eller 3 minutter til flakene har sunket, og sil deretter buljongen gjennom en finmasket muslin-klut eller en sil med kaffefilter.