Provençalske lammebiter som er brakt i gryte

Provençalske lammebiter som er brakt i gryte

oppskrift på provençal braised lamb chops, en smakfull og enkel hovedrett med franske smaker. perfekt for en helgemiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 stk. lammekoteletter av skulder, ca. 1/2 tomme tykke (ca. 1,75 kg totalt)
  • 2. 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 3. 6 hvitløksfedd, tynne skiver på langs (ca. 1/4 kopp)
  • 4. 2 mellomstore løk, skivet (ca. 4 kopper)
  • 5. 1 tyrkisk eller 1/2 kalifornisk laurbærblad
  • 6. 1 1/2 kopper tørr hvitvin
  • 7. 1 1/2 kg koketilberedte poteter
  • 8. 3 store timianstilker
  • 9. 1/3 kopp oliven, svarte, olivenoljeherdet
  • 10. 1 boks (ca. 414 g) med redusert saltinnhold kyllingkraft

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 190°C med risten i midten. Tørk av kotelettene og krydre med 1/2 teskje salt og 1/2 teskje pepper (til sammen). Varm opp olje i en 30 cm tykkbunnet stekepanne over middels høy varme til den glitrer, og kok deretter hvitløk, under konstant omrøring, til den er gyllen, ca. 1 minutt. Overfør med en hullsleiv til en tallerken. Brun kotelettene i to omganger, snu en gang, i ca. 4 minutter totalt per omgang. Overfør til en tallerken. Tilsett løk, laurbærblad, 1/4 teskje salt og 1/8 teskje pepper i pannen, og kok over middels høy varme, under av og til omrøring, til det er lett brunt, 10–12 minutter. Tilsett vin og kok opp, skrap opp brune biter fra bunnen, og fjern deretter fra varmen. Skrell potetene og skjær dem i ca. 3 mm tykke skiver. Fordel halvparten av potetskivene i en lav, 3-liters ildfast form, og legg deretter halvparten av løken oppå. Strø hvitløk, timian og oliven over løken, og legg deretter kotelettene oppå. Gjenta med resten av potetskivene og løken, og hell vin, buljong og kjøttsaft over. Stek, uten lokk, og pensle toppen med saft en eller to ganger, til potetene er møre og har fått en gyllen overflate, og kjøttet er mørt når du stikker en kniv i det, ca. 1 1/2 time.