Svinefiletmedaljonger med chili- og lønnesirupsaus
Lær å lage saftige pork medallions med en spennende chili-maple saus. En enkel og smakfull oppskrift for en imponerende hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 1 (340 gram) svinefilet
- 2. 1/2 teskje kinesisk fem-spice pulver
- 3. 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 4. 3/4 kopp lavsalt kyllingbuljong
- 5. 1 1/2 spiseskjeer ren lønnesirup
- 6. 1 spiseskje chili-hvitløk saus
- 7. 1 grønn løk, hakket
Fremgangsmåte
- 11. Skjær indrefileten på tvers i 6 skiver. Bruk en kjøtthammer til å banke medallongene mellom to plastfolieark til en tykkelse på 1/2 tomme. Strø over salt, pepper og fem-spice-pulver. Varm opp olje i en stor stekepanne over høy varme. Tilsett svinekjøttet; kok til det er brunt og gjennomstekt, ca. 3 minutter på hver side. Overfør til et serveringsfat. Tilsett de neste tre ingrediensene i pannen. Kok opp til sausen er redusert til knapt 1/4 kopp, ca. 2 minutter. Hell sausen over svinekjøttet; dryss over hakket grønn løk.
- 22. Skjær indrefileten på tvers i 6 skiver. Bruk en kjøtthammer til å banke medallongene mellom to plastfolieark til en tykkelse på 1/2 tomme.
- 33. Varm opp olje i en stor stekepanne over høy varme. Tilsett svinekjøttet; kok til det er brunt og gjennomstekt, ca. 3 minutter på hver side. Overfør til et serveringsfat. Tilsett de neste tre ingrediensene i pannen. Kok opp til sausen er redusert til knapt 1/4 kopp, ca. 2 minutter. Hell sausen over svinekjøttet; dryss over hakket grønn løk.