Svinefiletmedaljonger med chili- og lønnesirupsaus

Svinefiletmedaljonger med chili- og lønnesirupsaus

Lær å lage saftige pork medallions med en spennende chili-maple saus. En enkel og smakfull oppskrift for en imponerende hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 1 (340 gram) svinefilet
  • 2. 1/2 teskje kinesisk fem-spice pulver
  • 3. 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 4. 3/4 kopp lavsalt kyllingbuljong
  • 5. 1 1/2 spiseskjeer ren lønnesirup
  • 6. 1 spiseskje chili-hvitløk saus
  • 7. 1 grønn løk, hakket

Fremgangsmåte

  1. 11. Skjær indrefileten på tvers i 6 skiver. Bruk en kjøtthammer til å banke medallongene mellom to plastfolieark til en tykkelse på 1/2 tomme. Strø over salt, pepper og fem-spice-pulver. Varm opp olje i en stor stekepanne over høy varme. Tilsett svinekjøttet; kok til det er brunt og gjennomstekt, ca. 3 minutter på hver side. Overfør til et serveringsfat. Tilsett de neste tre ingrediensene i pannen. Kok opp til sausen er redusert til knapt 1/4 kopp, ca. 2 minutter. Hell sausen over svinekjøttet; dryss over hakket grønn løk.
  2. 22. Skjær indrefileten på tvers i 6 skiver. Bruk en kjøtthammer til å banke medallongene mellom to plastfolieark til en tykkelse på 1/2 tomme.
  3. 33. Varm opp olje i en stor stekepanne over høy varme. Tilsett svinekjøttet; kok til det er brunt og gjennomstekt, ca. 3 minutter på hver side. Overfør til et serveringsfat. Tilsett de neste tre ingrediensene i pannen. Kok opp til sausen er redusert til knapt 1/4 kopp, ca. 2 minutter. Hell sausen over svinekjøttet; dryss over hakket grønn løk.