Brystet rødkål og epler i langkokt saus

Brystet rødkål og epler i langkokt saus

oppskrift på braisert rødkål og epler, perfekt som tilbehør til vintermåltidet. enkelt å lage og fullt av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 små røde kål, delt i kvarter
  • 1 løk, skrelt og skivet tynt
  • 6 McIntosh-epler, skrelt, kjernet ut og skivet tynt
  • 1/2 kopp godt pakket brunt sukker
  • 3 teskjeer salt
  • Pepper etter smak
  • 1/2 kopp rødvinseddik
  • 2 kopper kyllingkraft

Fremgangsmåte

  1. 1Legg kål, løk og epler i en ildfast form. I en kjele, bland sukker, salt, pepper, rødvinseddik og kyllingkraft. Varm opp til sukkeret er oppløst. Hell væsken over kålblandingen. Dekk til og stek i en forvarmet ovn på 175 °C i 1 time, til kålen er myk.