
Rotgrønnsaksgrateng
Lær hvordan du lager en deilig rotgrønnsaksgrateng. Perfekt som tilbehør til middagen. Enkel oppskrift med få ingredienser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Usaltet smør til smøring av bakeformen
- 1 kopp kremfløte
- 1/2 kopp helmelk
- 1 teskje fersk timian
- 1 teskje salt
- 1/2 teskje svart pepper
- 450 g sellerirot (noen ganger kalt celeriac)
- 450 g gulrøtter (4 store)
- 2 spiseskjeer hvetemel
- 2 oz Gruyère, grovt revet (ca. 1/2 kopp)
Fremgangsmåte
- 1Sett ovnracket i midten og forvarm ovnen til 200°C. Smør en 20 cm ildfast keramikk- eller metallform. La fløten, melken, timian, salt og pepper småkoke, uten lokk, i en tykk 4-liters kjele over moderat varme til det er redusert til omtrent ¾ kopp, ca. 10–13 minutter. Mens blandingen småkoker, skrell selleriroten med en skarp kniv, og skjær den deretter i store båter. Riv gulrøtter og sellerirot grovt i en food processor. Vend dem med mel i en stor bolle til de er godt dekket, og tilsett deretter i fløten og la det småkoke, uten lokk, under omrøring ofte, i 5 minutter. Overfør blandingen til formen og jevn ut toppen. Strø jevnt over med Gruyère og stek til det bobler, ca. 10 minutter. Sett på grillelementet og gratiner i 5–6 tommers avstand fra varmen til toppen er gyllenbrun, 3–5 minutter. La stå i 10 minutter før servering.