
Tomatrisotto
Lær hvordan du lager en deilig tomatrisotto med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull hovedrett som er enkel å lage hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 1/2 pund tomater
- 2. 3 kopper kyllingkraft eller redusert-salt kyllingbuljong
- 3. Knapt 1/4 teskje knuste safrantråder
- 4. 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 5. 1 spiseskje usaltet smør
- 6. 1 middels stor fennikkelefse, fronds hakket og satt til side til pynt, stilker kastes, og selve fennikelen finhakket (2 kopper)
- 7. 1 kopp finhakket løk
- 8. 1 kopp Arborio- eller Carnaroli-ris
- 9. 1/2 kopp tørr hvitvin
- 10. 1/2 kopp revet Parmigiano-Reggiano
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp en stor kjele med vann. Fjern kjernene fra tomatene og skjær et grunt kryss i bunnen av hver, deretter blansjer tomatene i kokende vann i 10 sekunder. Overfør dem med en hullsleiv til en isvannbad for å stoppe kokeprosessen. Skrell tomatene med spissen av en liten skrellkniv, og del dem deretter i to på tvers. Press saften ut av tomathalene gjennom en sikt over en bolle, og klem ut og kast frøene. Finhakk tomatkjøttet. Kok opp kraft, vann, safran og tomatvæsken i en middels stor gryte, og hold det på lav varme slik at det småkoker. I mellomtiden, varm opp olje og smør i en tykk, middels stor gryte over middels varme til skummet legger seg, deretter tilsett fennikel og løk og kok, rør av og til, til de er myke og begynner å bli gylne, ca. 12 til 15 minutter. Tilsett ris og kok, rør kontinuerlig, til risen blir ugjennomsiktig, ca. 3 minutter. Skru ned varmen til middels-lav, og tilsett vin og kok, rør til væsken er absorbert. Fortsett å småkoke og tilsett den varme tomat-safran-kraften, én kopp om gangen, rør ofte og la hver tilsetning bli absorbert før du tilsetter neste, til risen er mør og kremet, men fortsatt al dente, totalt 18 til 25 minutter (du vil ha litt kraft igjen). Rør inn hakkede tomater, ost, salt og pepper etter smak. Tynn ut med kraft om nødvendig. Server med hakkede fennikelfrø på toppen.
- 22. Kok opp en stor kjele med vann.
- 33. Fjern kjernene fra tomatene og skjær et grunt kryss i bunnen av hver, deretter blansjer tomatene i kokende vann i 10 sekunder. Overfør dem med en hullsleiv til en isvannbad for å stoppe kokeprosessen.
- 44. Skrell tomatene med spissen av en liten skrellkniv, og del dem deretter i to på tvers. Press saften ut av tomathalene gjennom en sikt over en bolle, og klem ut og kast frøene. Finhakk tomatkjøttet.
- 55. Kok opp kraft, vann, safran og tomatvæsken i en middels stor gryte, og hold det på lav varme slik at det småkoker.
- 66. I mellomtiden, varm opp olje og smør i en tykk, middels stor gryte over middels varme til skummet legger seg, deretter tilsett fennikel og løk og kok, rør av og til, til de er myke og begynner å bli gylne, ca. 12 til 15 minutter.
- 77. Tilsett ris og kok, rør kontinuerlig, til risen blir ugjennomsiktig, ca. 3 minutter. Skru ned varmen til middels-lav, og tilsett vin og kok, rør til væsken er absorbert. Fortsett å småkoke og tilsett den varme tomat-safran-kraften, én kopp om gangen, rør ofte og la hver tilsetning bli absorbert før du tilsetter neste, til risen er mør og kremet, men fortsatt al dente, totalt 18 til 25 minutter (du vil ha litt kraft igjen).
- 88. Rør inn hakkede tomater, ost, salt og pepper etter smak. Tynn ut med kraft om nødvendig.
- 99. Server med hakkede fennikelfrø på toppen.