Fylte blåskjell

Fylte blåskjell

oppskrift på stuffed mussels – en delikat forrett med friske blåskjell fylt med smakfulle ingredienser. perfekt for helårsmiddager og spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 4 pund blåskjell
  • 1/2 kopp tørr hvitvin
  • 1/4 pund prosciutto
  • 3 unser naturell brødsmuler
  • 5 spiseskjeer hakket fersk persille
  • 4 eller 5 hvitløksfedd, knust
  • 1/2 kopp olivenolje
  • Salt og pepper etter smak
  • Pynt: sitronbåter

Fremgangsmåte

  1. 1Rens muslingene grundig. Kast bort eventuelle som ikke lukker seg. Legg dem i en kjele med hvitvin og kok opp på høy varme til muslingene åpner seg. Kast bort de muslingene som ikke åpner seg. Plasser muslingene i sine halvdeler på et stekebrett (kast ikke den andre halvdelen av skallet ennå). Hakk prosciuttoen og bland den i en bolle med brødsmuler, persille, hvitløk, 1/2 av olivenoljen, salt (vær forsiktig med saltet) og pepper, samt saften fra muslingene. Bland alt godt sammen. Legg litt av blandingen på hver musling i pannen. Tilsett litt olivenolje på hver musling. Sett dem i ovnen på grill i ca. 2–3 minutter, til brødsmulene er gylne (må følges med på). Server varme, gjerne med sitron, hvis ønskelig. Hvis det er igjen mer brødsmuleblanding, kan du tilsette en boks hakkede snegler og legge det i de andre halvdeler av muslingeskallene for å bruke opp blandingen; disse tar litt lengre tid å koke.