Ris: Spansk ris

Ris: Spansk ris

lær hvordan du lager autentisk spanish rice, perfekt som tilbehør til dine favorittretter. enkel oppskrift for alle ferdighetsnivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 spiseskje fett eller fast vegetabilsk margarin
  • 1 ½ kopper langkornet ris
  • ¼ stor løk, finhakket
  • 2 eller 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 hele tomater fra en 15-unse boks
  • ¼ kopp væske fra hermetiske tomater
  • Én 40-unse boks kyllingbuljong (30 unse brukt totalt)

Fremgangsmåte

  1. 1Åpne boksen med tomater og kyllingbuljong, og sett til side. Disse ingrediensene må tilsettes raskt, så ha dem klare.
  2. 2Varm opp fett eller kortning i en kjele på middels høy varme. Tilsett ris, og rør kontinuerlig. Når risen er brun, tilsett umiddelbart løk og hvitløk, og rør slik at det blir jevnt fordelt.
  3. 3Raskt knus tomatene med hånden og tilsett dem. Hell i 1/4 kopp av væsken fra tomatboksen og 3/4 av hele mengden kyllingbuljong. Kok opp, dekk til, og skru ned varmen til middels lav. La det småkoke til risen er mør, og det meste av buljongen har fordampet, ca. 20–30 minutter. (Hvis risen fortsatt er litt hard, kan resten av buljongen tilsettes.) Ta kjelen av varmen og la den stå under lokk til den skal serveres.