Skotsk kanin-karri

Skotsk kanin-karri

oppskriften på scottish rabbit curry gir deg en smakfull og autentisk rett. perfekt for de som elsker kjøttretter med en skotsk vri.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 2. 1 kanin (2 til 2 ½ pund), delt i serveringsstykker
  • 3. ½ kopp hakket britisk eller kanadisk bacon
  • 4. 1 spiseskje allsidig mel
  • 5. 2 spiseskjeer mild currypaste
  • 6. 3 kopper kyllingbuljong med lavt saltinnhold
  • 7. 1½ kopper perle løk
  • 8. 2 kopper sjampinjong
  • 9. 1 kopp hakket selleri
  • 10. 1 teskje salt
  • 11. Basmati-ris (valgfritt), til servering

Fremgangsmåte

  1. 11. I en nederlandsk ovn, smelt smøret over middels varme og stek kaninbitene til de er godt brune, ca. 15 minutter. Ta dem ut av pannen og sett til side.
  2. 22. Bruk den samme pannen du brunet kaninen i, og uten å tørke den av, stek baconet over middels varme til det er brunt og har avgitt fett i pannen, ca. 10 minutter. Tilsett melet og kok, mens du visper konstant, til det er oppløst, ca. 3 minutter.
  3. 33. Tilsett currypasta og rør godt slik at det blander seg med melblandingen. Rør inn kyllingkraften, 1/4 kopp av gangen. Pannens innhold vil nå ha konsistensen av en tynn saus.
  4. 44. Skru ned varmen til middels-lav og tilsett de brune kaninbitene sammen med løk, sopp, selleri og salt. La retten småkoke, av og til omrørt, til kjøttet er gjennomkokt, løken er myk, og sausen har tyknet, ca. 1 1/2 time. Server varm, helst over ris.