Ristede sopp med ristet, smørdampet hasselnøtter

Ristede sopp med ristet, smørdampet hasselnøtter

oppskrift på ristede sopp med smørristede hasselnøtter, perfekt som forrett eller tilbehør. enkelt å lage og fullt av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 3 spiseskjeer smør
  • 2 mellomstore sjalottløk, skrelt og tynne skiver
  • Kosher-salt
  • Nykvernet pepper
  • 225 gram hvite sjampinjonger, renset og delt i fire
  • Vermut
  • 2 spiseskjeer hasselnøtter, lett knust
  • 1/4 teskje ungarsk paprika
  • Saften av 1 sitron
  • 12 skiver fransk brød, ristet

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Varm opp en stekepanne stor nok til å romme sopp i ett lag over middels høy varme.
  3. 3Tilsett 1 spiseskje smør, som bør smelte raskt og bli lett brunt.
  4. 4Tilsett sjalottløk, krydre med salt og pepper, og rør raskt om.
  5. 5Legg i soppen, tilsett ytterligere 1 spiseskje smør, og krydre med litt mer salt.
  6. 6Kok i omtrent 4 minutter til soppen begynner å bli gyllenbrun og slipper noe av vannet sitt.
  7. 7For å unngå at det kan oppstå flammer, flytt pannen bort fra komfyren og tilsett forsiktig vermut.
  8. 8Sett pannen tilbake på komfyren og la det koke i 2 til 3 minutter for å redusere vermuten.
  9. 9Mens soppen koker, smelt resten av smøret (1 spiseskje) i en liten stekepanne over lav varme.
  10. 10Tilsett hasselnøttene og la dem "suse" i smøret over lav varme til de blir lysebrune, ca. 4 minutter.
  11. 11Når vermuten har kokt inn og blitt absorbert av soppen, strø over paprikapulver (bruk en sikt for å fordele paprikapulveret jevnt over all soppen).
  12. 12Tilsett sitronsaft og hasselnøtter, og rør om.
  13. 13Ta av varmen og la det avkjøle i 2 minutter.
  14. 14Topp hver skive ristet fransk brød med omtrent 2 spiseskjeer av soppsmørblandingen, legg på fat og server.