Ristede sopp med ristet, smørdampet hasselnøtter
oppskrift på ristede sopp med smørristede hasselnøtter, perfekt som forrett eller tilbehør. enkelt å lage og fullt av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 spiseskjeer smør
- 2 mellomstore sjalottløk, skrelt og tynne skiver
- Kosher-salt
- Nykvernet pepper
- 225 gram hvite sjampinjonger, renset og delt i fire
- Vermut
- 2 spiseskjeer hasselnøtter, lett knust
- 1/4 teskje ungarsk paprika
- Saften av 1 sitron
- 12 skiver fransk brød, ristet
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Varm opp en stekepanne stor nok til å romme sopp i ett lag over middels høy varme.
- 3Tilsett 1 spiseskje smør, som bør smelte raskt og bli lett brunt.
- 4Tilsett sjalottløk, krydre med salt og pepper, og rør raskt om.
- 5Legg i soppen, tilsett ytterligere 1 spiseskje smør, og krydre med litt mer salt.
- 6Kok i omtrent 4 minutter til soppen begynner å bli gyllenbrun og slipper noe av vannet sitt.
- 7For å unngå at det kan oppstå flammer, flytt pannen bort fra komfyren og tilsett forsiktig vermut.
- 8Sett pannen tilbake på komfyren og la det koke i 2 til 3 minutter for å redusere vermuten.
- 9Mens soppen koker, smelt resten av smøret (1 spiseskje) i en liten stekepanne over lav varme.
- 10Tilsett hasselnøttene og la dem "suse" i smøret over lav varme til de blir lysebrune, ca. 4 minutter.
- 11Når vermuten har kokt inn og blitt absorbert av soppen, strø over paprikapulver (bruk en sikt for å fordele paprikapulveret jevnt over all soppen).
- 12Tilsett sitronsaft og hasselnøtter, og rør om.
- 13Ta av varmen og la det avkjøle i 2 minutter.
- 14Topp hver skive ristet fransk brød med omtrent 2 spiseskjeer av soppsmørblandingen, legg på fat og server.