
Mørk sjokolade- og peppermyntepisket kremtart
oppskrift på en deilig mørk sjokolade- og peppermyntekremtart, perfekt for en søt og frisk dessert. enkel å lage og imponerende å servere.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1 1/4 kopper hvetemel
- 2. 1/3 kopp melis (pulverisert sukker)
- 3. 1/4 teskje bakepulver
- 4. 1/4 teskje salt
- 5. 10 spiseskjeer (1 1/4 stykker) kaldt usaltet smør, i terninger
- 6. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 7. 4 1/2 teskjeer kald helmelk
- 8. 1 1/4 kopper piskefløte
- 9. 1/4 kopp lys mais sirup
- 10. 340 gram bittersøt (ikke usøtet) eller semisøt sjokolade, hakket
- 11. 1 unse usøtet sjokolade, hakket
- 12. 1/2 kopp pluss 1 spiseskje grovt knuste røde og hvite peppermyntekarameller
- 13. 3 1/2 kopper kald piskefløte
- 14. 3/4 kopp melis (pulverisert sukker)
- 15. 1 3/4 teskjeer peppermynteekstrakt
Fremgangsmåte
- 11. For crust: Blend de fire første ingrediensene i en foodprocessor. Tilsett smør og vanilje; kutt inn med korte pulser til smøret er delt opp i biter på størrelse med erter. Tilsett melk og blend inn med korte pulser til deigen samler seg i små, fuktige klumper. Samle deigen til en ball; trykk den flatt til en skive. Pakk deigen inn i plastfolie; la den hvile i kjøleskapet i 1 time. Kjevl ut deigen mellom to ark med smørpapir til en runding på 12 tommer. Trykk deigen ned i bunnen og opp langs kantene på en 10-tommers terteform med løs bunn. Brett deigkantene over og trykk dem til for å danne tykke kanter. Bruk tommelen til å presse deigen rundt kantene for å forlenge bunnen slik at den er 1/8 tomme over kanten på formen. Frys i 20 minutter. Forvarm ovnen til 175°C. Stek bunnen til den er gyllenbrun, og stikk hull i eventuelle bobler med en gaffel, ca. 30 minutter. Overfør til en rist og avkjøl.
- 22. For deigen: Gjenta trinn 1. (Dette ser ut til å være en duplisering, så det kan være en feil i teksten. Hvis det er nødvendig, kan dette punktet utelates eller forklares som en repetisjon.)
- 33. Kjevl ut deigen mellom ark med smørpapir til en runding på 12 tommer. Trykk deigen ned i bunnen og opp langs kantene på en 10-tommers terteform med løs bunn. Brett deigkantene over og trykk dem til for å danne tykke kanter. Bruk tommelen til å presse deigen rundt kantene for å forlenge bunnen slik at den er 1/8 tomme over kanten på formen. Frys i 20 minutter.
- 44. Forvarm ovnen til 175°C. Stek bunnen til den er gyllenbrun, og stikk hull i eventuelle bobler med en gaffel, ca. 30 minutter. Overfør til en rist og avkjøl.
- 55. For fyllet: Kok opp krem og mais sirup i en middels stor kjele; fjern fra varmen. Tilsett all sjokolade og visp til glatt. La avkjøle i 30 minutter. Hell fyllet i bunnen. Strø over 1/2 kopp godteri. Sett kaldt til det har stivnet, ca. 3 timer. Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
- 66. Gjenta trinn 5 (dette er en duplisering av instruksjonene for fyllet).
- 77. For pynt: Bruk en elektrisk mikser og pisk alle ingrediensene i en stor bolle til stive topper. Fordel 2 kopper pisket krem over fyllet, og la det danne en liten haug i midten. Ha resten av den piskede kremen i et 1-liters plastpose med glidelås. Twist toppen og hold den fast. Bruk saks til å klippe av 3/4 tomme av hjørnet for å lage en åpning, og vend posen slik at en søm vender opp. Pisk 2-tommers ovale former av krem langs kanten av terte, side om side. Lag en andre ring inne i den første, og deretter en midt i midten. Sett kaldt i minst 30 minutter og opp til 3 timer. Fjern terte fra formen og plasser på et fat. Strø over resten av peppermyntegodteriet, ca. 1 ss, og server.
- 88. Gjenta punkt 7 (dette er en duplisering av pyntetrinnene).