Mørk sjokolade- og peppermyntepisket kremtart

Mørk sjokolade- og peppermyntepisket kremtart

oppskrift på en deilig mørk sjokolade- og peppermyntekremtart, perfekt for en søt og frisk dessert. enkel å lage og imponerende å servere.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 1/4 kopper hvetemel
  • 2. 1/3 kopp melis (pulverisert sukker)
  • 3. 1/4 teskje bakepulver
  • 4. 1/4 teskje salt
  • 5. 10 spiseskjeer (1 1/4 stykker) kaldt usaltet smør, i terninger
  • 6. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 7. 4 1/2 teskjeer kald helmelk
  • 8. 1 1/4 kopper piskefløte
  • 9. 1/4 kopp lys mais sirup
  • 10. 340 gram bittersøt (ikke usøtet) eller semisøt sjokolade, hakket
  • 11. 1 unse usøtet sjokolade, hakket
  • 12. 1/2 kopp pluss 1 spiseskje grovt knuste røde og hvite peppermyntekarameller
  • 13. 3 1/2 kopper kald piskefløte
  • 14. 3/4 kopp melis (pulverisert sukker)
  • 15. 1 3/4 teskjeer peppermynteekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 11. For crust: Blend de fire første ingrediensene i en foodprocessor. Tilsett smør og vanilje; kutt inn med korte pulser til smøret er delt opp i biter på størrelse med erter. Tilsett melk og blend inn med korte pulser til deigen samler seg i små, fuktige klumper. Samle deigen til en ball; trykk den flatt til en skive. Pakk deigen inn i plastfolie; la den hvile i kjøleskapet i 1 time. Kjevl ut deigen mellom to ark med smørpapir til en runding på 12 tommer. Trykk deigen ned i bunnen og opp langs kantene på en 10-tommers terteform med løs bunn. Brett deigkantene over og trykk dem til for å danne tykke kanter. Bruk tommelen til å presse deigen rundt kantene for å forlenge bunnen slik at den er 1/8 tomme over kanten på formen. Frys i 20 minutter. Forvarm ovnen til 175°C. Stek bunnen til den er gyllenbrun, og stikk hull i eventuelle bobler med en gaffel, ca. 30 minutter. Overfør til en rist og avkjøl.
  2. 22. For deigen: Gjenta trinn 1. (Dette ser ut til å være en duplisering, så det kan være en feil i teksten. Hvis det er nødvendig, kan dette punktet utelates eller forklares som en repetisjon.)
  3. 33. Kjevl ut deigen mellom ark med smørpapir til en runding på 12 tommer. Trykk deigen ned i bunnen og opp langs kantene på en 10-tommers terteform med løs bunn. Brett deigkantene over og trykk dem til for å danne tykke kanter. Bruk tommelen til å presse deigen rundt kantene for å forlenge bunnen slik at den er 1/8 tomme over kanten på formen. Frys i 20 minutter.
  4. 44. Forvarm ovnen til 175°C. Stek bunnen til den er gyllenbrun, og stikk hull i eventuelle bobler med en gaffel, ca. 30 minutter. Overfør til en rist og avkjøl.
  5. 55. For fyllet: Kok opp krem og mais sirup i en middels stor kjele; fjern fra varmen. Tilsett all sjokolade og visp til glatt. La avkjøle i 30 minutter. Hell fyllet i bunnen. Strø over 1/2 kopp godteri. Sett kaldt til det har stivnet, ca. 3 timer. Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
  6. 66. Gjenta trinn 5 (dette er en duplisering av instruksjonene for fyllet).
  7. 77. For pynt: Bruk en elektrisk mikser og pisk alle ingrediensene i en stor bolle til stive topper. Fordel 2 kopper pisket krem over fyllet, og la det danne en liten haug i midten. Ha resten av den piskede kremen i et 1-liters plastpose med glidelås. Twist toppen og hold den fast. Bruk saks til å klippe av 3/4 tomme av hjørnet for å lage en åpning, og vend posen slik at en søm vender opp. Pisk 2-tommers ovale former av krem langs kanten av terte, side om side. Lag en andre ring inne i den første, og deretter en midt i midten. Sett kaldt i minst 30 minutter og opp til 3 timer. Fjern terte fra formen og plasser på et fat. Strø over resten av peppermyntegodteriet, ca. 1 ss, og server.
  8. 88. Gjenta punkt 7 (dette er en duplisering av pyntetrinnene).