Fastlåst gryte med ris og linser, servert med pitabrødskorpe

Fastlåst gryte med ris og linser, servert med pitabrødskorpe

oppskrift på sticky rice og linser med sprø pita skorpe, perfekt som hovedrett. enkel å lage, smakfull og mettende.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Salt
  • 1 kopp linser, vasket, sortert og eventuelt bløtlagt
  • 1 ½ kopper hvit eller brun basmatiris
  • Nykvernet svart pepper
  • 4 spiseskjeer (½ stang) smør eller ¼ kopp ekstra virgin olivenolje
  • En stor klype safrantråder (valgfritt)
  • 1 stor løk, tynnsnittet
  • ½ kopp hakkede steinfrie dadler eller rosiner
  • 1 stor eller 2 små pitabrød med lomme, delt og halvert

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp en middels stor kjele med vann og salt det. Rør inn linse og kok opp igjen. Tilsett ris og kok opp igjen, deretter senk varmen slik at vannet småkoker pent. (Hvis du bruker brun ris, tilsett ris og linser i det kokende vannet samtidig.) Kok uten å røre—hvit ris i omtrent 5 minutter, brun ris i omtrent 15 minutter. Sil av vannet og sett til side. Smak til (risen og linsene vil bare være delvis ferdige), tilsett salt om nødvendig, og dryss over pepper.
  2. 2Smelt smøret i en liten bolle eller kjele (eller bare ha i oljen) og rør inn safran hvis du bruker det.
  3. 3Ha halvparten av det smeltede smøret eller oljen i en stor, tykk gryte med lokk som passer tett over middels høy varme. Tilsett løk, dryss over salt og pepper, og la det koke, rør av og til, til løken er lett brunet, ca. 10 minutter. Rør inn dadlene, fjern gryten fra varmen, og slå av varmen.
  4. 4Tilsett resten av smøret eller oljen i gryten. Dekk bunnen med pitabrød i skiver. Legg halvparten av ris- og linsemiksen, deretter løken, og til slutt resten av ris- og linsemiksen. Dryss over 1/3 kopp vann. Pakk inn et rent kjøkkenhåndkle rundt lokket slik at hjørnene ligger opp og ikke faller ned mot komfyren, og sett på lokket. Skru ned varmen til middels lav. La det småkoke uten å røre—i ca. 30 minutter, eller til pitabrødet begynner å lukte ristet—du vil kjenne det, men det skal ikke brenne. Ta gryten av varmen og la den stå i ytterligere 5 minutter.
  5. 5Fjern forsiktig lokket og håndkleet, og snu gryten opp ned over et fat. Hvis pitabrødet kommer ut i en hel skorpe, flott. Hvis ikke, bruk en slikkepott til å skrape brødbitene ut av pannen og legg dem oppå risen. Server umiddelbart, gjerne med litt salt og pepper på toppen.