Romanstil Gnocchi
Lær hvordan du lager deilige roman-style gnocchi med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull hovedrett, klar på under 30 minutter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 kopper melk
- 1 teskje kosher salt, eller etter smak
- 1 1/4 kopper semuljemel
- 1 3/4 unser ferskrevet Parmigiano-Reggiano-ost
- 2 store eggeplommer
- 3 spiseskjeer kaldt usaltet smør, kuttet i små terninger
- 3 spiseskjeer smeltet smør
- 1 klype cayennepepper
- 2 spiseskjeer ferskrevet Parmigiano-Reggiano-ost, eller mer for å dekke
Fremgangsmåte
- 1Dekk et rimet stekebrett med plastfolie.
- 2Ha melk og salt i en kjele. Varm opp til nesten kokepunkt over middels høy varme. Så snart bobler begynner å bryte overflaten av melken, visp gradvis inn semolinaen. Visp til semolinaen blir tykk, ca. 20 sekunder. Reduser varmen til middels lav; fortsett å røre med en tresleiv til blandingen er veldig tykk, 7 til 10 minutter. Ta av varmen. Tilsett smør, revet ost og eggeplommer. Rør raskt for å forhindre at eggeplommene koker.
- 3Overfør blandingen til det forberedte stekebrettet og jevn ut. Dekk med et nytt stykke plastfolie. Sett i kjøleskapet til den er fast nok til å kuttes, ca. 30 minutter.
- 4Forvarm ovnen til 220 grader C (425 grader F). Pensle en rund, lav bakeform med smør.
- 5Bruk en rund utstikker på 2 3/4 tommer (ca. 7 cm) til å stikke ut sirkler av semolinadeigen. Plasser dem i en sirkel med overlapping i den forberedte bakeformen.
- 6Med fuktede hender former du restene av deigen til en liten ball. Flatt ut og legg mellom to stykker plastfolie for å jevne ut til samme tykkelse som resten av deigen. Stikk ut noen flere sirkler og plasser dem i midten av sirkelen.
- 7Drypp smør som er smeltet over gnocchien og pensle det jevnt over dem. Strø over en klype cayennepepper og et rikelig lag revet ost.
- 8Stek i den forvarmede ovnen til de er gyldne og sprø, ca. 25 minutter.




