
Quinoa-, laks- og brokkolibolle
Lær hvordan du lager en næringsrik quinoa-, laks- og brokkolibowl. Perfekt for en sunn lunsj eller middag, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett
Ingredienser
- 1/3 kopp quinoa
- Kosher salt
- 1 vårløk, tynne skiver
- 1 liten brokkoli, delt i små buketter (ca. 2 1/2 kopper)
- 1 kopp cherrytomater
- 3 fedd hvitløk, hakket
- 1 spiseskje olivenolje
- Kosher salt og nykvernet svart pepper
- To laksefileter på 170 gram hver, skinnet fjernet
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius og dekk et stekebrett med aluminiumsfolie.
- 2Skyll quinoaen i kaldt vann. La den renne godt av, og ha den i en kjele. Tilsett 2/3 kopp vann og 1/8 teskje salt, og kok opp. Dekk til kjelen, skru ned varmen og kok quinoaen til den er mør, og alt vannet er fordampet, ca. 15 minutter. Ta kjelen av varmen og la den stå, dekket, i 5 minutter. Rør inn hakket vårløk og luft opp med en gaffel.
- 3I mellomtiden blander du brokkoli, cherrytomater, hvitløk, olje, salt og pepper på det forberedte stekebrettet til grønnsakene er lett dekket av olje. Stek i 10 minutter.
- 4Krydre laksen med salt og pepper på begge sider. Ta ut stekebrettet fra ovnen, og legg laksen inn blant grønnsakene. Stek videre til grønnsakene er møre og laksen er gjennomstekt, ca. 12–15 minutter.
- 5Fordel quinoaen i to boller. Topp med brokkoli og tomater, og legg laksen oppå.




