
Fersk tomat- og rekerpasta
Lær hvordan du lager en frisk og smakfull pasta med tomater og reker. Perfekt for en rask og deilig middag på sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 8 unser tørr fettuccine-pasta
- 2. 3 fedd hvitløk
- 3. 1/2 søt løk, delt i båter
- 4. 3 ss ferske oregano-blader
- 5. 4 ss olivenolje
- 6. 4 mellomstore tomater, hakket
- 7. 3 ss hakket fersk basilikum
- 8. salt og pepper etter smak
- 9. 1 kopp spinatblader
- 10. 1 pund kokte reker – skrelte og rensede
- 11. 8 unser fersk mozzarellaost, i terninger
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett pastaen, og kok i 8 minutter, eller til den er mør. Sil av vannet.
- 22. I beholderen til en food processor, kombiner hvitløk, løk og oregano. Kjør til det er finhakket. Varm opp olivenoljen i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett løken, og kok og rør til den er duftende og nesten gyllen. Bland inn tomatene, basilikum, salt og pepper. La det småkoke i omtrent 5 minutter mens pastaen koker, og rør av og til.
- 33. Bland inn spinaten til den faller sammen, og rett før pastaen er ferdig, rør inn reken. Kok til det er gjennomvarmt. Vend det hele sammen med pastaen i en stor serveringsskål, og bland inn mozzarellaost.