Fullkornspaghetti med rødvinssaus
Lær hvordan du lager en smakfull drunken rødvinspasta. En enkel og elegant rett perfekt for en kveld med gode venner.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 flaske rødvin, for eksempel Chianti
- 2. 450 gram orecchiette-pasta
- 3. 85 gram pancetta, i terninger
- 4. 1/4 kopp hakkede sjalottløk (omtrent 2 sjalottløk)
- 5. 1/2 kopp mascarponeost
- 6. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 7. 1 teskje ferske timianblader, til pynt, valgfritt
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp vinen og 8 kopper vann i en stor pastapott. Tilsett orecchiette og kok etter anvisning på pakken. Sil av vannet, og sett til side litt av kokevannet.
- 22. Mens pastaen koker, varm opp en stor stekepanne på middels varme og brun pancettaen. Ta den opp med en hullsleiv, og la fettet bli igjen i pannen.
- 3Tilsett sjalottløk og kok til de er myke, ca. 3–4 minutter. Legg pancettaen tilbake i pannen sammen med mascarpone og 1/4 kopp av det reserverte kokevannet (vann/vin-blandingen). Rør godt for å lage en saus, og vend deretter inn den kokte orecchietten. Krydre med salt og pepper.
- 4Pynt med timianbladene hvis du bruker det.


