Fullkornspaghetti med rødvinssaus

Fullkornspaghetti med rødvinssaus

Lær hvordan du lager en smakfull drunken rødvinspasta. En enkel og elegant rett perfekt for en kveld med gode venner.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 flaske rødvin, for eksempel Chianti
  • 2. 450 gram orecchiette-pasta
  • 3. 85 gram pancetta, i terninger
  • 4. 1/4 kopp hakkede sjalottløk (omtrent 2 sjalottløk)
  • 5. 1/2 kopp mascarponeost
  • 6. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 7. 1 teskje ferske timianblader, til pynt, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp vinen og 8 kopper vann i en stor pastapott. Tilsett orecchiette og kok etter anvisning på pakken. Sil av vannet, og sett til side litt av kokevannet.
  2. 22. Mens pastaen koker, varm opp en stor stekepanne på middels varme og brun pancettaen. Ta den opp med en hullsleiv, og la fettet bli igjen i pannen.
  3. 3Tilsett sjalottløk og kok til de er myke, ca. 3–4 minutter. Legg pancettaen tilbake i pannen sammen med mascarpone og 1/4 kopp av det reserverte kokevannet (vann/vin-blandingen). Rør godt for å lage en saus, og vend deretter inn den kokte orecchietten. Krydre med salt og pepper.
  4. 4Pynt med timianbladene hvis du bruker det.