Hello Fresh Mobile Banner
Fisk og hvite bønnetostadas

Fisk og hvite bønnetostadas

Lær hvordan du lager deilige fish and white bean tostadas. Perfekt for en lett lunsj eller middag med frisk smak og enkel tilberedning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 lime, revet og presset, samt limebåter til pynt
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje, pluss litt ekstra til stekeplate
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 450 gram hvit fiskefilet, som tilapia, breiflabb, sole, skinn fjernet og skåret i fingerstore biter
  • 1/4 kopp vegetabilsk olje
  • 8 mais tortillas (6 tommer)
  • Stekte hvite bønner, oppskrift følger
  • 1/2 kopp revet lilla kål
  • Ananas- og avokadosalsa, oppskrift følger
  • Rømme til pynt
  • 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 1/2 hvit eller gul løk, finhakket
  • Kosher-salt
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 teskje malt spisskummen
  • 1/2 kopp hvitvin
  • 1 1/2 kopper kokte navybønner
  • 2 spiseskjeer hakkede ferske oregano-blader (eller 2 teskjeer tørket)
  • Nykvernet svart pepper
  • 1 (400 gram) boks med skivet ananas i juice, drenert og saftene bevart
  • 1 spiseskje limejuice
  • 1 spiseskje honning
  • 1 spiseskje ekstra virgin olivenolje
  • 1 liten jalapeño, frø fjernet og hakket
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1/2 rød løk, finhakket
  • 1 middels stor avokado, delt i to, fjernet stein og kjøttet skåret i terninger
  • 2 spiseskjeer hakket korianderblader

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2I en liten bolle blander du limesaft, limeskall, hvitløk og olivenolje. Krydre med salt og pepper etter smak. Legg fisken i en ildfast form og hell marinaden over. Mariner i maks 15 til 30 minutter. I mellomtiden forvarm grillelementet eller grillen. Lett olj en bakeplate med olivenolje. Ta fisken ut av marinaden og legg den på bakeplaten, med litt mellomrom mellom stykkene. Grill til fisken er akkurat gjennomstekt, ca. 4 til 5 minutter.
  3. 3I mellomtiden varmer du opp en middels stor stekepanne med vegetabilsk olje på middels varme. Stek mais-tortillachipsene, én om gangen, til de er sprø, og snu dem halvveis for å få jevn farge på begge sider. La dem renne av på kjøkkenpapir og salt dem mens de fortsatt er varme.
  4. 4For å montere tostadasene: Legg først et lag med sauterte hvite bønner på hver tortilla, deretter fisken. Topp med strimlet kål og ananas- og avocadosalsa. Pynt med en klatt rømme og en skvis lime.
  5. 5I en liten panne, varm opp oljen på middels varme. Når oljen er varm, tilsetter du løk med en klype salt og sautér til den er myk, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløk og spisskummen, og kok til det dufter godt, ca. 2 minutter. Skru opp varmen og hell i hvitvinen. La det koke til vinen har redusert til halvparten. Rør inn bønner og oregano, og krydre med salt og pepper etter smak. La det småkoke forsiktig i 15 minutter. Overfør til en serveringsskål og server.
  6. 6I en middels stor bolle lager du dressingen ved å blande 2 ss ananasjuice med limesaft, honning, olje og jalapeño. Krydre med salt og pepper etter smak. Tilsett ananas og løk. Vend forsiktig inn avocado og koriander. La smakene trekke i minst 15 minutter før servering.