Hello Fresh Mobile Banner
Pinjekjøttboller av lam med pasta

Pinjekjøttboller av lam med pasta

Lær hvordan du lager saftige lammeboller med pinjefræ og pasta. En smakfull rett perfekt for hverdagen eller helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 1/2 kopp ciabattabrød, skåret bort skorpe og revet
  • 1/2 kopp melk
  • 1 1/4 pund lammekjøtt, karbonadedeig
  • 1/2 kopp pinjekjerner, ristet
  • 1/3 kopp tørkede currants
  • 2 sjalottløk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 1/2 ss fersk timian, hakket
  • 1 ts nykvernet svart pepper
  • 1 egg
  • 1 ss olivenolje
  • Salt
  • 2 ss vegetabilsk olje
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 kvist fersk rosmarin
  • 1 (796 ml) boks hele tomater
  • 1 laurbærblad
  • 1 (500 g) pakke fettuccine, kokt etter anvisning på pakken og avrent
  • 1/4 kopp grovhakket fersk persille
  • 1/4 kopp Parmesanost, skåret i tynne skiver med ostehøvel
  • Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1For pinjekjøtt- og lammekjøttboller:
  2. 2Legg revet brød i en liten bolle, dekk med melk og la det trekke til brødet blir mykt, ca. 10 minutter.
  3. 3Ha pinjekjerner, tørkede rosiner, sjalottløk, hvitløk, timian, svart pepper, salt, egg og olje i en stor bolle, inkludert brødet. Bland grundig med hendene, vær forsiktig så du ikke overblander. Form kjøttboller med hendene og legg dem på et stort fat eller en bakeplate.
  4. 4Varm opp olje i en støpejernsgryte over middels til høy varme, tilsett kjøttbollene og stek til kjøttet er brunet, og snu dem ofte. Ta kjøttbollene ut av pannen og sett til side.
  5. 5For tomatsausen:
  6. 6Forvarm ovnen til 190°C (375°F).
  7. 7Varm opp oljen i en stor, vid gryte over middels høy varme, tilsett hvitløk og rosmarin for å infusere oljen. Når hvitløken har karamellisert, tilsett tomater og laurbærblad, rør om, krydre med salt og pepper. Legg kjøttbollene i tomatsausen, sett gryten i ovnen i ca. 30 minutter, til tomatsausen har redusert noe.
  8. 8Til servering:
  9. 9Legg kokt pasta midt på tallerkenen, øs over tomatsausen og legg 6 kjøttboller per porsjon. Pynt med persille og parmesanost.