
Pinjekjøttboller av lam med pasta
Lær hvordan du lager saftige lammeboller med pinjefræ og pasta. En smakfull rett perfekt for hverdagen eller helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/2 kopp ciabattabrød, skåret bort skorpe og revet
- 1/2 kopp melk
- 1 1/4 pund lammekjøtt, karbonadedeig
- 1/2 kopp pinjekjerner, ristet
- 1/3 kopp tørkede currants
- 2 sjalottløk, finhakket
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 1/2 ss fersk timian, hakket
- 1 ts nykvernet svart pepper
- 1 egg
- 1 ss olivenolje
- Salt
- 2 ss vegetabilsk olje
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 1 kvist fersk rosmarin
- 1 (796 ml) boks hele tomater
- 1 laurbærblad
- 1 (500 g) pakke fettuccine, kokt etter anvisning på pakken og avrent
- 1/4 kopp grovhakket fersk persille
- 1/4 kopp Parmesanost, skåret i tynne skiver med ostehøvel
- Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1For pinjekjøtt- og lammekjøttboller:
- 2Legg revet brød i en liten bolle, dekk med melk og la det trekke til brødet blir mykt, ca. 10 minutter.
- 3Ha pinjekjerner, tørkede rosiner, sjalottløk, hvitløk, timian, svart pepper, salt, egg og olje i en stor bolle, inkludert brødet. Bland grundig med hendene, vær forsiktig så du ikke overblander. Form kjøttboller med hendene og legg dem på et stort fat eller en bakeplate.
- 4Varm opp olje i en støpejernsgryte over middels til høy varme, tilsett kjøttbollene og stek til kjøttet er brunet, og snu dem ofte. Ta kjøttbollene ut av pannen og sett til side.
- 5For tomatsausen:
- 6Forvarm ovnen til 190°C (375°F).
- 7Varm opp oljen i en stor, vid gryte over middels høy varme, tilsett hvitløk og rosmarin for å infusere oljen. Når hvitløken har karamellisert, tilsett tomater og laurbærblad, rør om, krydre med salt og pepper. Legg kjøttbollene i tomatsausen, sett gryten i ovnen i ca. 30 minutter, til tomatsausen har redusert noe.
- 8Til servering:
- 9Legg kokt pasta midt på tallerkenen, øs over tomatsausen og legg 6 kjøttboller per porsjon. Pynt med persille og parmesanost.