Hello Fresh Mobile Banner
Ungarsk krydret pølse og linsegryte

Ungarsk krydret pølse og linsegryte

Oppdag en smakfull og varmende ungarsk hot pølse og linse stoup. Perfekt for kalde dager, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje, 2 sirkler i pannen
  • 680 gram italiensk pølse i løs vekt
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • 1 middels stor løk, hakket
  • 2 portobellosopper, med skjelettet fjernet og hakket
  • 1 kopp ferdighakket gulrot, tilgjengelig i sekker i frukt- og grøntavdelingen
  • 1 kopp linser
  • 1 stor stivpotet, skrelt og hakket
  • Salt og pepper
  • 1 laurbærblad, fersk eller tørket
  • 2 teskjeer røkt paprika (eller en blanding av 2 teskjeer spisskummen, 1 teskje søt paprika og 2 klyper cayennepepper)
  • 3 kvister fersk rosmarin, hele på stilk
  • 1 (400 gram) boks med ildrøstede hakkede tomater, for eksempel Muir Glen eller vanlig hakkede tomater
  • 6 kopper kyllingkraft
  • 4 kopper grønnkål eller mangold, en liten bunt, med stilkene fjernet og hakket
  • Rustikt pumpernickelbrød, til å servere ved bordet
  • Smør, til brødet

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp en middels stor suppegryte over middels høy varme. Tilsett ekstra virgin olivenolje, to sirkler rundt pannen, deretter pølse i gryten og brun den, og smuldre den opp. Tilsett hvitløk, løk og sopp. Kok i noen minutter, deretter tilsett gulrøtter, linser, potet, salt og pepper, laurbærblad, paprika eller et alternativ til blant annet urter, og rosmarin (bladene faller av stilkene når suppen koker). Tilsett tomater og buljong, dekk til gryten, og skru opp varmen til høy. Kok opp. Fjern lokket og juster varmen slik at suppen fortsatt koker kraftig. Kok i 15 minutter, eller til linser og poteter er møre. Tilsett grønnkål i små bunter og la det koke med til det faller sammen. Fjern rosmarinstilker og slå av varmen. La stå i 5 minutter. Server i dype skåler med brød og smør til å dyppe i suppen. Varm opp igjen eventuelle rester, og tynn ut med buljong eller vann etter behov.