
Squash- og eplegrateng
oppskrift på squash og eplebake - en deilig og enkel dessert som kombinerer sødme og friskhet. perfekt for høstsesongen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp lettbrunt sukker, pakket
- 2. 1/4 kopp smør, smeltet
- 3. 1 spiseskje hvetemel
- 4. 1 teskje salt
- 5. 1/2 teskje malt muskatnøtt
- 6. 900 gram smørnut squash – skrelt, fjernet frø og skåret i 1/2 tomme skiver
- 7. 2 store epler – kjernet og skåret i 1/2 tomme skiver
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
- 22. I en middels stor bolle, rør sammen brunt sukker, smør, mel, salt og muskatnøtt.
- 33. Legg squash i en smurt ildfast form på 9x13 tommer. Topp med skiver av eple, og dryss deretter med sukkerblandingen. Dekk til med lokk eller aluminiumsfolie.
- 44. Stek i 50 til 60 minutter i den forvarmede ovnen, eller til squashen er mør.