Hello Fresh Mobile Banner
Krydret bykylling

Krydret bykylling

oppskrift på spicy city chicken - en smakfull og enkel rett som passer perfekt til hverdagsmiddagen. lær hvordan du lager denne krydrede kyllingretten steg for steg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 ss usaltet smør
  • 4 sjalottløk, hakket
  • 4 store sopp, tynne skiver
  • 1 bunt koriander, stilker og blader adskilt
  • 2 jalapeñopepper, hakket med frø
  • 2 ss malt spisskummen
  • 2 kopper kyllingkraft eller hermetisk buljong
  • ¾ kopp kremfløte
  • 2 eggeplommer
  • 3 ss palmesukker eller brunt sukker
  • ¼ kopp rødvinseddik
  • 1,4 kg kyllingbryst og -lår uten bein
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 2 ss vegetabilsk olje
  • 1 ss fersk limesaft
  • 6 vårløk

Fremgangsmåte

  1. 1Lag sausen ved å smelte smør i en stekepanne. Kok sjalottløk og sopp til de er myke og gylne, ca. 10 minutter. Tilsett stilkene av koriander og halvparten av bladene, jalapeñopepper og spisskummen, og senk varmen. Kok i 5 minutter. Tilsett kyllingkraft. Skru opp varmen og kok til væsken er redusert til halvparten. Rør inn fløte og kok opp igjen. Ta av varmen. Kjør sausen glatt i en blender, sil den, og varm opp igjen.
  2. 2Pisk eggeplommer, sukker og eddik sammen i en liten bolle. Hell en kopp av den puréte sausen i eggeblandingen for å temperere. Deretter blander du eggeblandingen med resten av sausen, og koker på lav varme under konstant omrøring til sausen er tykk og glatt. Hold den varm.
  3. 3Forvarm grillelementet eller grillen. Krydre kyllingen lett med salt og pepper, siden sausen blir krydret. Bland olje og limesaft i en liten bolle og pensle kylling og vårløk med det.
  4. 4Grill eller stek kyllinglårene i ca. 12 minutter, brystene i ca. 9 minutter, og vårløken i ca. 2 minutter per side. Husk alltid å grille kyllingen med skinnsiden ned først.
  5. 5Anrett den grillede kyllingen over en seng av basmatiris og øs sausen over. Pynt med de resterende korianderbladene og vårløken, og server umiddelbart.