Krydret bykylling
oppskrift på spicy city chicken - en smakfull og enkel rett som passer perfekt til hverdagsmiddagen. lær hvordan du lager denne krydrede kyllingretten steg for steg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 ss usaltet smør
- 4 sjalottløk, hakket
- 4 store sopp, tynne skiver
- 1 bunt koriander, stilker og blader adskilt
- 2 jalapeñopepper, hakket med frø
- 2 ss malt spisskummen
- 2 kopper kyllingkraft eller hermetisk buljong
- ¾ kopp kremfløte
- 2 eggeplommer
- 3 ss palmesukker eller brunt sukker
- ¼ kopp rødvinseddik
- 1,4 kg kyllingbryst og -lår uten bein
- Salt og nykvernet svart pepper
- 2 ss vegetabilsk olje
- 1 ss fersk limesaft
- 6 vårløk
Fremgangsmåte
- 1Lag sausen ved å smelte smør i en stekepanne. Kok sjalottløk og sopp til de er myke og gylne, ca. 10 minutter. Tilsett stilkene av koriander og halvparten av bladene, jalapeñopepper og spisskummen, og senk varmen. Kok i 5 minutter. Tilsett kyllingkraft. Skru opp varmen og kok til væsken er redusert til halvparten. Rør inn fløte og kok opp igjen. Ta av varmen. Kjør sausen glatt i en blender, sil den, og varm opp igjen.
- 2Pisk eggeplommer, sukker og eddik sammen i en liten bolle. Hell en kopp av den puréte sausen i eggeblandingen for å temperere. Deretter blander du eggeblandingen med resten av sausen, og koker på lav varme under konstant omrøring til sausen er tykk og glatt. Hold den varm.
- 3Forvarm grillelementet eller grillen. Krydre kyllingen lett med salt og pepper, siden sausen blir krydret. Bland olje og limesaft i en liten bolle og pensle kylling og vårløk med det.
- 4Grill eller stek kyllinglårene i ca. 12 minutter, brystene i ca. 9 minutter, og vårløken i ca. 2 minutter per side. Husk alltid å grille kyllingen med skinnsiden ned først.
- 5Anrett den grillede kyllingen over en seng av basmatiris og øs sausen over. Pynt med de resterende korianderbladene og vårløken, og server umiddelbart.