Hello Fresh Mobile Banner
Urtepanert laks

Urtepanert laks

Lær hvordan du lager herb crusted salmon, en smakfull og sunn rett med urter og krydder. Perfekt for en rask middag eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer finhakket fersk estragon
  • 1 kopp ferske brødsmuler
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1 spiseskje grovhakket fersk dill
  • 3 til 4 spiseskjeer smør, smeltet, pluss 1 spiseskje
  • 4 til 6 (170 gram) laksefileter med midtstykke

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  3. 3Bland estragon med brødsmuler, salt og pepper, etter smak, i en food processor, og pulser til slutt inn dill. Ta ut og rør inn akkurat nok smør, smeltet, til du får en konsistens som vått sand.
  4. 4Tørk laksen godt og krydre den på alle sider med salt og pepper, etter smak. Varm opp 1 spiseskje smør i en stor stekepanne og stek laksen med skinnsiden ned over middels høy varme, i ca. 2 minutter. Ikke overfyll pannen. Vend laksen og legg herb- og brødsmuleblandingen på toppen av hver filet. Sett pannen i ovnen og stek til fisken flaker seg lett med en gaffel, ca. 8 til 12 minutter. Overfør fisken til et serveringsfat og server umiddelbart.