Urtepanert laks
Lær hvordan du lager herb crusted salmon, en smakfull og sunn rett med urter og krydder. Perfekt for en rask middag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer finhakket fersk estragon
- 1 kopp ferske brødsmuler
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1 spiseskje grovhakket fersk dill
- 3 til 4 spiseskjeer smør, smeltet, pluss 1 spiseskje
- 4 til 6 (170 gram) laksefileter med midtstykke
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 3Bland estragon med brødsmuler, salt og pepper, etter smak, i en food processor, og pulser til slutt inn dill. Ta ut og rør inn akkurat nok smør, smeltet, til du får en konsistens som vått sand.
- 4Tørk laksen godt og krydre den på alle sider med salt og pepper, etter smak. Varm opp 1 spiseskje smør i en stor stekepanne og stek laksen med skinnsiden ned over middels høy varme, i ca. 2 minutter. Ikke overfyll pannen. Vend laksen og legg herb- og brødsmuleblandingen på toppen av hver filet. Sett pannen i ovnen og stek til fisken flaker seg lett med en gaffel, ca. 8 til 12 minutter. Overfør fisken til et serveringsfat og server umiddelbart.