Geitost-puréte med potetmos
Lær hvordan du lager kremete og deilige geitostet mashed poteter. Perfekt som tilbehør til middagen eller som en egen rett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1,4 kg store Yukon Gold-poteter, skrelt og delt i 2 cm store biter
- 5 store hvitløksfedd
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 200–225 g hvitløk- og urtekremost, romtemperert, for eksempel Montrachet
- 4 ss usaltet smør (1/2 stang), romtemperert
- 3,75 dl rømme
- 1,2 dl halvt melk og halvt fløte (half-and-half)
- 0,5 dl ferskrevet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Legg potetene, hvitløken og 1 spiseskje salt i en stor kjele med nok vann til å dekke potetene. Kok opp over høy varme, reduser til lav varme og kok i 20 til 25 minutter, til de er veldig møre.
- 2Sil av potetene og hvitløken, og kjør dem gjennom en food mill med den groveste bladinnstillingen over en bolle. Mens potetene fortsatt er varme, rør inn geitosten, smør, rømme, halv og halv, 4 teskjeer salt og 2 teskjeer pepper til det er jevnt.
- 3Hell blandingen i en oval ildfast form på 23 x 30 x 5 cm, og jevn ut toppen. Strø over parmesan og stek i 30 til 40 minutter, til det er lett gyllent. Server varm.
- 4Fotograf: Johnny Miller