Stekt laks med dill- og sitronpesto

Stekt laks med dill- og sitronpesto

Lær hvordan du lager en smakfull sauteed laks med frisk dill og sitronpesto. Perfekt for en lett og sunn middag. Enkelt og raskt å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. En 1 ½ pund stor laksefilet med skinn
  • grovt salt etter smak
  • nykvernet svart pepper etter smak
  • 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
  • ½ kopp dill- og sitronpesto
  • 1 til 2 spiseskjeer varmt vann

Fremgangsmåte

  1. 1Tørk laksen forsiktig mellom papirhåndklær og krydre med salt og pepper. Varm opp olje i en 12-tommers non-stick panne over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og stek laksen med skinnsiden ned i 3 minutter. Skru ned varmen til middels og kok laksen i ytterligere 4 minutter. Vend laksen og stek den over moderat høy varme i 2 minutter. Skru ned varmen til middels og kok til den er gjennomkokt, ca. 3 minutter til. I en food processor, bland pesto med 1 spiseskje varmt vann, og tilsett mer varmt vann om nødvendig for å oppnå ønsket konsistens. Server pestoen over laksen.
  2. 2Tørk laksen forsiktig mellom papirhåndklær og krydre med salt og pepper. Varm opp olje i en 12-tommers non-stick panne over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og stek laksen med skinnsiden ned i 3 minutter. Skru ned varmen til middels og kok laksen i ytterligere 4 minutter. Vend laksen og stek den over moderat høy varme i 2 minutter. Skru ned varmen til middels og kok til den er gjennomkokt, ca. 3 minutter til.
  3. 3I en food processor, bland pesto med 1 spiseskje varmt vann, og tilsett mer varmt vann om nødvendig for å oppnå ønsket konsistens.
  4. 4Server pestoen over laksen.