
Stekt laks med dill- og sitronpesto
Lær hvordan du lager en smakfull sauteed laks med frisk dill og sitronpesto. Perfekt for en lett og sunn middag. Enkelt og raskt å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. En 1 ½ pund stor laksefilet med skinn
- grovt salt etter smak
- nykvernet svart pepper etter smak
- 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
- ½ kopp dill- og sitronpesto
- 1 til 2 spiseskjeer varmt vann
Fremgangsmåte
- 1Tørk laksen forsiktig mellom papirhåndklær og krydre med salt og pepper. Varm opp olje i en 12-tommers non-stick panne over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og stek laksen med skinnsiden ned i 3 minutter. Skru ned varmen til middels og kok laksen i ytterligere 4 minutter. Vend laksen og stek den over moderat høy varme i 2 minutter. Skru ned varmen til middels og kok til den er gjennomkokt, ca. 3 minutter til. I en food processor, bland pesto med 1 spiseskje varmt vann, og tilsett mer varmt vann om nødvendig for å oppnå ønsket konsistens. Server pestoen over laksen.
- 2Tørk laksen forsiktig mellom papirhåndklær og krydre med salt og pepper. Varm opp olje i en 12-tommers non-stick panne over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og stek laksen med skinnsiden ned i 3 minutter. Skru ned varmen til middels og kok laksen i ytterligere 4 minutter. Vend laksen og stek den over moderat høy varme i 2 minutter. Skru ned varmen til middels og kok til den er gjennomkokt, ca. 3 minutter til.
- 3I en food processor, bland pesto med 1 spiseskje varmt vann, og tilsett mer varmt vann om nødvendig for å oppnå ønsket konsistens.
- 4Server pestoen over laksen.





