
Kremet kål med epler og bacon
oppskrift på kremet kål med epler og bacon, en smakfull og enkel rett som passer til hverdag og fest
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 teskje olivenolje
- 6 skiver bacon, hakket
- 1 stor løk, hakket
- salt og pepper etter smak
- 1 spiseskje hvitt sukker, eller etter smak
- 2 spiseskjeer eplecidereddik
- 1 hode grønnkål, kjernet og hakket
- 2 store Granny Smith- epler - skrelt, kjernet og tynt skivet
- 1/2 kopp kyllingkraft, eller etter behov
- 1/2 teskje korianderfrø
- 1 klype muskatnøtt
- 1/2 kopp rømme
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olivenolje over middels varme i en stor, tykkbunnet gryte eller en nederlandsk ovn. Tilsett baconen og kok, og rør til mesteparten av fettet er utløst, og baconen er lett brunet, men fortsatt litt slapp, omtrent 5 minutter. Ta opp baconen med en hullsleiv og legg den i en liten bolle; ikke la den renne av. Hell av eventuelt overflødig baconfett fra pannen, etter smak.
- 2Rør inn løken i gryten, krydre med salt og pepper, og kok og rør over middels høy varme til løken er gjennomsiktig. Strø over sukkeret, og rør inn eddiken – pass på så du ikke får en sprut i ansiktet! Skrap opp de deilige brune bitene fra bunnen av pannen. Tilsett kålen, og rør godt for å blande alt.
- 3Kok uten lokk til kålen er redusert og begynner å mykne, 6 til 8 minutter. Rør inn epler, kraft og korianderfrø. Sett på lokk, skru ned varmen til middels lav, og la det småkoke i minst 30 minutter, av og til omrøring. Tilsett mer kraft etter behov, og fortsett å koke til kålen er myk, men ikke faller fra hverandre.
- 4Rett før servering, fjern lokket og rør inn baconen med saften. Kok over middels høy varme til resten av væsken er redusert til en sirup, og blandingen er gjennomvarm, ca. 5 minutter. Ta av varmen, rør inn muskatnøtt, og vend inn rømme. Fordøyelsessystemet ditt vil takke deg.



