Kremet kål med epler og bacon

Kremet kål med epler og bacon

oppskrift på kremet kål med epler og bacon, en smakfull og enkel rett som passer til hverdag og fest

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 teskje olivenolje
  • 6 skiver bacon, hakket
  • 1 stor løk, hakket
  • salt og pepper etter smak
  • 1 spiseskje hvitt sukker, eller etter smak
  • 2 spiseskjeer eplecidereddik
  • 1 hode grønnkål, kjernet og hakket
  • 2 store Granny Smith- epler - skrelt, kjernet og tynt skivet
  • 1/2 kopp kyllingkraft, eller etter behov
  • 1/2 teskje korianderfrø
  • 1 klype muskatnøtt
  • 1/2 kopp rømme

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olivenolje over middels varme i en stor, tykkbunnet gryte eller en nederlandsk ovn. Tilsett baconen og kok, og rør til mesteparten av fettet er utløst, og baconen er lett brunet, men fortsatt litt slapp, omtrent 5 minutter. Ta opp baconen med en hullsleiv og legg den i en liten bolle; ikke la den renne av. Hell av eventuelt overflødig baconfett fra pannen, etter smak.
  2. 2Rør inn løken i gryten, krydre med salt og pepper, og kok og rør over middels høy varme til løken er gjennomsiktig. Strø over sukkeret, og rør inn eddiken – pass på så du ikke får en sprut i ansiktet! Skrap opp de deilige brune bitene fra bunnen av pannen. Tilsett kålen, og rør godt for å blande alt.
  3. 3Kok uten lokk til kålen er redusert og begynner å mykne, 6 til 8 minutter. Rør inn epler, kraft og korianderfrø. Sett på lokk, skru ned varmen til middels lav, og la det småkoke i minst 30 minutter, av og til omrøring. Tilsett mer kraft etter behov, og fortsett å koke til kålen er myk, men ikke faller fra hverandre.
  4. 4Rett før servering, fjern lokket og rør inn baconen med saften. Kok over middels høy varme til resten av væsken er redusert til en sirup, og blandingen er gjennomvarm, ca. 5 minutter. Ta av varmen, rør inn muskatnøtt, og vend inn rømme. Fordøyelsessystemet ditt vil takke deg.