Thailandsk kyllingsuppe med basilikum

Thailandsk kyllingsuppe med basilikum

Lær hvordan du lager en smakfull thai-style kyllingsuppe med frisk basilikum. En enkel oppskrift som gir en autentisk thai-smak i hver skje.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 friske stenger sitrongress, endene av roten trimmet og 1 eller 2 ytre lag fjernet
  • 2 store sjalottløk, tynne skiver
  • 2 store hvitløksfedd, tynne skiver
  • 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 2 liter rik og smakfull kyllingkraft; 1 eller 2 ytre lag fjernet
  • 1 (400 gram) boks hakkede tomater i juice, drenert, og lagre juicen
  • 2 unser tamarind fra en smidig blokk (en 5 cm kube), hakket
  • 3 spiseskjeer asiatisk fiskesaus
  • 2 ferske eller frosne kaffirlimeblader
  • 1 (5 cm) stykke skrelt ingefær, tynne skiver
  • 450 gram skinn- og benfri kyllingbryst, skåret i biter
  • 1/4 pund snøerter, skåret i 0,5 cm tykke skiver
  • 1/3 kopp fersk basilikum, helst thai-basilikum, godt pakket
  • Tilbehør: jasminris kokt etter anvisning

Fremgangsmåte

  1. 1Kutt av toppen av sitrongresset og kast den, la stilkene være ca. 15 cm lange, og finhakk deretter. Kok sitrongress, shallots og hvitløk i olje i en stor, tykk gryte over middels lav varme, rør av og til, til det er godt brunet, ca. 12 til 15 minutter. Tilsett kraft, den reserverte tomatjuicen, tamarind, fiskesaus, chili, limeblader og ingefær, og la det småkoke uten lokk i 30 minutter. Mens suppen småkoker, frys kyllingbrystet akkurat til det er lett fast, i 20 til 30 minutter, og skjær det deretter i tynne skiver på tvers. Sil kraften gjennom en finmasket sil over i en stor kjele, press hardt på og kast deretter faststoffene. Sett tilbake på varmen og rør inn kylling, hakkede tomater, sukkererter og basilikum. La det småkoke forsiktig til kyllingen er gjennomkokt, 1 til 2 minutter. Smak til med mer fiskesaus og salt.
  2. 2Kutt av toppen av sitrongresset og kast den, la stilkene være ca. 15 cm lange, og finhakk deretter.
  3. 3Kok sitrongress, shallots og hvitløk i olje i en stor, tykk gryte over middels lav varme, rør av og til, til det er godt brunet, ca. 12 til 15 minutter.
  4. 4Tilsett kraft, den reserverte tomatjuicen, tamarind, fiskesaus, chili, limeblader og ingefær, og la det småkoke uten lokk i 30 minutter.
  5. 5Mens suppen småkoker, frys kyllingbrystet akkurat til det er lett fast, i 20 til 30 minutter, og skjær det deretter i tynne skiver på tvers.
  6. 6Sil kraften gjennom en finmasket sil over i en stor kjele, press hardt på og kast deretter faststoffene. Sett tilbake på varmen og rør inn kylling, hakkede tomater, sukkererter og basilikum. La det småkoke forsiktig til