Brusselspirer med sjalottløk og salt svinekjøtt

Brusselspirer med sjalottløk og salt svinekjøtt

oppskrift på smakfulle brokkoli med sjalottløk og salt svinekjøtt, perfekt som forrett eller tilbehør. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 kopp salt svinekjøtt eller pancetta i 1/4" terninger (ca. 225 gram)
  • 2 store sjalottløk, skrellet og delt i fire
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 680 gram rosenkål, ytterblad fjernet, trimmet og delt i to
  • 1-2 spiseskjeer juice fra sylteagurk på glass

Fremgangsmåte

  1. 1Blansjer salt pork i en stor kjele med kokende vann i 1 minutt. Bruk en hullsleiv til å overføre salt pork til en tallerken dekket med kjøkkenpapir for å renne av. Sett til side. FORHANDSVARE: Salt pork kan blansjeres 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. Kok salt pork i en stor, tykk stekepanne over middels varme, rør av og til, til omtrent ¾ kopp fett er utvunnet, ca. 10–12 minutter. Sil forsiktig ut fettdråpene i en liten bolle; returner 2 ss fett og salt pork til pannen. Øk varmen til medium-høy og kok, rør av og til, til salt pork er brunet og sprø, 5–6 minutter. Overfør til kjøkkenpapir for å renne av. Reduser varmen til middels. Tilsett 2 ss fett i pannen; ha i sjalottløk, med skjæreflaten ned. Kok, snu en eller to ganger, til de er møre og har fått farge, 10–12 minutter. Krydre med salt og pepper. Overfør sjalottløken til et serveringsfat. Øk varmen til medium-høy. Tilsett ytterligere 2 ss salt pork-fett i pannen. Arbeid i 2 omganger og tilsett 2 ss fett mellom hver gang, kok rosenkål, snu av og til, til de er møre og har fått farge, ca. 10–12 minutter. Overfør rosenkål til fatet sammen med sjalottløken. FORHANDSVARE: Sjalottløk og rosenkål kan tilberedes 1 time i forveien. La stå i romtemperatur. Varm opp sjalottløk og rosenkål sammen i samme panne over middels varme før videre tilberedning. Drypp over 1 ss sylteagurkjuice. Krydre etter smak med salt og pepper, og tilsett eventuelt 1 ss mer sylteagurkjuice. Strø salt pork over.
  2. 2Blansjer salt pork i en stor kjele med kokende vann i 1 minutt. Bruk en hull