Fideuà med blåskjell
oppskrift på fideos med muslinger, en smakfull og enkel rett fra sjøen. perfekt for en rask middag eller spesialitet til gjester.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 6 ss ekstra virgin olivenolje
- 280 g fideos
- 1 1/3 kopper hakket løk (1 stor)
- 2 ts finhakket hvitløk
- 2 bokser á 400–425 g hakkede tomater i juice
- 1 ts salt
- En klype sukker
- 1/2 kopp finhakket spansk chorizo (modnet krydret svinepølse; ca. 60 g)
- 1 tyrkisk eller 1/2 californisk laurbærblad
- 1 kopp tørr hvitvin
- 5 kopper hvit fiskekraft
- 1,4 kg blåskjell (helst oppdrett), vasket og fjernet skjegg
- 2 ss hakket fersk flatbladpersille
Fremgangsmåte
- 1Varm opp 1/4 kopp olje i en bred, tung gryte på 6 liter over moderat lav varme til den er varm, men ikke røykende, og tilsett deretter fideos og kok, rør hyppig og vend på dem, til de er gylne og brune ( reirene vil bryte opp), i 10 til 15 minutter. Overfør pastaen med en hullsleiv til en bolle. Tilsett 2/3 kopp løk og 1 teskje hvitløk i oljen som er igjen i gryten, og kok, rør av og til, til løken er myk, i 4 til 5 minutter. Rør inn tomater med juice, 1/2 teskje salt og sukker. Øk varmen til moderat høy og la det småkoke, rør hyppig, til tomatene har brutt ned til en veldig tykk pasta, ca. 25 minutter. Mens sofritoen småkoker, kok chorizo, laurbærblad og de resterende 2/3 kopp løk og 1 teskje hvitløk i de resterende 2 spiseskjeene olje i en stor gryte på 8 liter over moderat varme, rør av og til, til løken er myk, i 4 til 5 minutter. Tilsett vin og kok opp, og la det koke i 5 minutter. Tilsett kraft og resten av 1/2 teskje salt, og kok opp igjen, før du tilsetter blåskjellene. Kok, med lokk på, over moderat varme til blåskjellene åpner seg bredt, i 3 til 6 minutter. (Kast eventuelle blåskjell som ikke har åpnet seg etter 6 minutter.) Overfør blåskjellene med en hullsleiv til en bolle. Kast laurbærbladet. Tilsett blåskjellkokevæsken og de brune fideosene i sofritoen, og kok opp uten lokk, rør hyppig, til pastaen er mør og har absorbert mesteparten av væsken, i 12 til 15 minutter. Tilsett blåskjellene og 1 spiseskje persille, og kok, vend forsiktig, til blå


