Salami med drue-mostarda og helhvete gnocchi fritti
Lær hvordan du lager smakfull salumi med søt drue-mostarda og sprø helhvete gnocchi fritti. En elegant rett for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 6 kopper stivelsesfrie, uten kjerner, røde druer (ca. 900 gram)
- 1 kopp hakket rødløk
- 1/2 kopp sukker
- 1/2 kopp Champagne-eddik
- 2 spiseskjeer sennepsfrø
- 1 teskje tørket knust rød pepper
- 1 teskje hakket frisk rosmarin
- Skall av 1 appelsin, fjernet i strimler med en grønnsaksskreller
- 1 laurbærblad
- 1 spiseskje Dijon-sennep
- 1 1/2 spiseskjeer varm (105°F til 115°F) helmelk
- 1/2 teskje sukker
- 1/2 teskje aktiv tørrgjær
- 3/4 kopp (eller mer) sammalt hvete-mel
- 1/2 teskje (knapt) salt
- 1/4 teskje cayennepepper
- 7 spiseskjeer lunkent vann
- 1 teskje ekstra virgin olivenolje pluss mer til å smøre bollen
- Rapsolje (til frityrsteking)
- 1 kopp finrevet Parmesanost
- Ulike tynne skiver av italienske spekeskinker (som salami, mortadella, prosciutto, speck og coppa)
Fremgangsmåte
- 1For mostarda: Kok opp alle ingrediensene unntatt sennep i en stor, tykk gryte på middels varme, og rør til sukkeret er oppløst. La det småkoke til væsken tykner og druerne er myke, men de fleste fortsatt er hele, og rør ofte, ca. 30 minutter. Bland inn sennep. FORBEREDELSER: Kan lages én uke i forveien. Avkjøl, dekk til, og oppbevar i kjøleskap.
- 2Kok opp alle ingrediensene unntatt sennep i en stor, tykk gryte på middels varme, og rør til sukkeret er oppløst. La det småkoke til væsken tykner og druerne er myke, men de fleste fortsatt er hele, og rør ofte, ca. 30 minutter. Bland inn sennep. FORBEREDELSER: Kan lages én uke i forveien. Avkjøl, dekk til, og oppbevar i kjøleskap.
- 3For gnocchi: Rør varm melk og sukker i en liten bolle; bland inn gjær. La stå til blandingen ser skummende ut, ca. 6 minutter. Bland 3/4 kopp mel, salt og cayenne i en stor bolle. Tilsett 7 spiseskjeer lunkent vann, 1 teskje olivenolje og gjærblandingen; rør til en myk, litt klissete deig dannes. Smør en annen stor bolle med olivenolje. Legg deigen i bannen og vend den slik at den dekkes. Dekk bollen med plastfolie og kjøkkenhåndkle. La deigen heve på et varmt, trekkfritt sted til den er doblet i størrelse, ca. 1 time. Elt deigen på arbeidsflaten til den er glatt, og strø lett med mer mel hvis den er veldig klissete. Del deigen i to. Form hver del til en 2-tommers bred og 1/3-tommers tykk rektangel. Dekk med plastfolie. Still pastamaskinen på den bredeste innstillingen. Kjør en rektangel gjennom maskinen 6 ganger. Kutt deigen i to på tvers; still inn maskinen på neste smalere innstilling. Fortsett å kjøre deigen gjennom maskinen, og juster til neste smalere innstilling etter hver 6 ganger, til hver stripe er ca. 4 tommer bred, 12 tommer lang og 1/16 tomme tykk. Gjenta med den andre deigrektangelen. Kutt hver deigstripe på tvers i 1-tommers brede striper. Hell rapsolje i en stor kjele til en dybde på 1 tomme. Fest et dypfrysetermometer til kjelen; varm opp oljen på middels varme til 350°F. Friter deigen i porsjoner til de er gylne og sprø, ca. 2 minutter per batch. Overfør til et bakepapirkledd stekebrett. Strø de varme gnocchien med ost. FORBEREDELSER: Kan lages 6 timer i forveien. La stå i romtemperatur. Varm opp i ovn på 175°C i ca. 5 minutter.
- 4Rør varm melk og sukker i en liten bolle; bland inn gjær. La stå til blandingen ser skummende ut, ca. 6 minutter.
- 5Bland 3/4 kopp mel, salt og cayenne i en stor bolle. Tilsett 7 spiseskjeer lunkent vann, 1 teskje olivenolje og gjærblandingen; rør til en myk, litt klissete deig dannes. Smør en annen stor bolle med olivenolje. Legg deigen i bollen og vend den slik at den dekkes. Dekk med plastfolie og kjøkkenhåndkle. La deigen heve på et varmt, trekkfritt sted til den er doblet i størrelse, ca. 1 time.
- 6Elt deigen på arbeidsflaten til den er glatt, og strø lett med mer mel hvis den er veldig klissete. Del deigen i to. Form hver del til en 2-tommers bred og 1/3-tommers tykk rektangel. Dekk med plastfolie.
- 7Still pastamaskinen på den bredeste innstillingen. Kjør en rektangel gjennom maskinen 6 ganger. Kutt deigen i to på tvers; still inn maskinen på neste smalere innstilling. Fortsett å kjøre deigen gjennom maskinen, og juster til neste smalere innstilling etter hver 6 ganger, til hver stripe er ca. 4 tommer bred, 12 tommer lang og 1/16 tomme tykk. Gjenta med den andre deigrektangelen. Kutt hver deigstripe på tvers i 1-tommers brede striper.
- 8Hell rapsolje i en stor kjele til en dybde på 1 tomme. Fest et dypfrysetermometer til kjelen; varm opp oljen på middels varme til 350°F. Friter deigen i porsjoner til de er gylne og sprø, ca. 2 minutter per batch. Overfør til et bakepapirkledd stekebrett. Strø de varme gnocchien med ost. FORBEREDELSER: Kan lages 6 timer i forveien. La stå i romtemperatur. Varm opp i ovn på 175°C i ca. 5 minutter.
- 9For salumi: Anrett salumi på et fat. Server med mostarda og gnocchi.
- 10Anrett salumi på et fat. Server med mostarda og gnocchi.