Hello Fresh Mobile Banner
Italiensk plommetærte

Italiensk plommetærte

Lær hvordan du lager en deilig italiensk plommetærte med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert eller til kaffekosen. Enkelt og smakfullt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 3/4 pund italienske plommetyver, delt i fire og uten stein
  • 2 spiseskjeer Minute tapioka
  • 2 spiseskjeer crème de cassis-likør
  • 1 3/4 kopper sukker, delt
  • 1/4 pund (1 stang) usaltet smør, romtemperert
  • 1 1/4 kopper hvetemel
  • 1/2 teskje malt kanel
  • 1/2 teskje kosher-salt
  • 1/4 teskje bakepulver

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør og mel en 23 cm springform og sett den på et stekebrett.
  3. 3Legg plommene, tapioca, crème de cassis og ¾ kopp av sukkeret i en blandebolle og rør sammen. La det stå i 15 minutter.
  4. 4I bolle med en elektrisk mikser utstyrt med flatpisker, pisk smør og resten av sukkeret (1 kopp) på middels hastighet til det er lyst og luftig. I en liten bolle, bland mel, kanel, salt og bakepulver. Med mikseren på lav hastighet, tilsett gradvis de tørre ingrediensene i smørblandingen til det dannes små, tørre smuler. Tilsett 1 spiseskje kaldt vann og fortsett å piske i ca. 30 sekunder, til blandingen danner store, fuktige smuler. Sett til side ¾ kopp av smuldegjæren og hell resten i springformen.
  5. 5Med rene hender, trykk deigen lett ut jevnt i bunnen av formen og opp langs sidene med ca. 2,5 cm.
  6. 6Arranger plommene i konsentriske sirkler på bunnen. Strø resten av smuldegjæren jevnt over toppen. Stek i 1 time, til frukten bobler og skorpen er gyllen. La den avkjøle i 15 minutter, fjern deretter sidene av formen og server den varm eller romtemperert.