Italiensk plommetærte
Lær hvordan du lager en deilig italiensk plommetærte med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert eller til kaffekosen. Enkelt og smakfullt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 3/4 pund italienske plommetyver, delt i fire og uten stein
- 2 spiseskjeer Minute tapioka
- 2 spiseskjeer crème de cassis-likør
- 1 3/4 kopper sukker, delt
- 1/4 pund (1 stang) usaltet smør, romtemperert
- 1 1/4 kopper hvetemel
- 1/2 teskje malt kanel
- 1/2 teskje kosher-salt
- 1/4 teskje bakepulver
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør og mel en 23 cm springform og sett den på et stekebrett.
- 3Legg plommene, tapioca, crème de cassis og ¾ kopp av sukkeret i en blandebolle og rør sammen. La det stå i 15 minutter.
- 4I bolle med en elektrisk mikser utstyrt med flatpisker, pisk smør og resten av sukkeret (1 kopp) på middels hastighet til det er lyst og luftig. I en liten bolle, bland mel, kanel, salt og bakepulver. Med mikseren på lav hastighet, tilsett gradvis de tørre ingrediensene i smørblandingen til det dannes små, tørre smuler. Tilsett 1 spiseskje kaldt vann og fortsett å piske i ca. 30 sekunder, til blandingen danner store, fuktige smuler. Sett til side ¾ kopp av smuldegjæren og hell resten i springformen.
- 5Med rene hender, trykk deigen lett ut jevnt i bunnen av formen og opp langs sidene med ca. 2,5 cm.
- 6Arranger plommene i konsentriske sirkler på bunnen. Strø resten av smuldegjæren jevnt over toppen. Stek i 1 time, til frukten bobler og skorpen er gyllen. La den avkjøle i 15 minutter, fjern deretter sidene av formen og server den varm eller romtemperert.