Profiteroles med hasselnøttmascarpone
Lær hvordan du lager luftige profiteroles fylt med kremaktig hasselnøtt mascarpone. En elegant dessert som imponerer gjestene dine.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1/2 kopp vann
- 4 spiseskjeer usaltet smør
- En klype salt
- 1/2 kopp hvetemel
- En klype malt kanel
- 2 store egg
- 2 kopper kremfløte, veldig kald
- 2 kopper mascarpone, romtemperert
- 1/2 kopp pralinepasta
- Sjokoladesaus, til servering, oppskrift følger
- 1/4 kopp hasselnøtter, ristet og hakket, til pynt
- 115 gram semisøt eller mørk sjokolade
- 1/2 kopp kremfløte
- 2 spiseskjeer usaltet smør
- 1 spiseskje mais sirup
- En god klype malt kanel
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius. Sett en stor bolle i fryseren for å piske fløten.
- 2I en liten kjele over middels varme, kombiner vann, smør og salt, og kok opp. Reduser varmen, tilsett mel og kanel på én gang, og rør kraftig med en tresleiv. Kok til blandingen former en ball, har en lett svett glans, og har trukket seg bort fra sidene av kjelen. Overfør blandingen til en bolle og la den avkjøles i 3 til 4 minutter. Den trenger ikke være kald, bare såpass avkjølt at eggene ikke koker når du tilsetter dem. Bruk en elektrisk mikser eller mye gammeldags innsats, og pisk inn eggene ett om gangen. Ikke tilsett det andre egget før det første er helt innarbeidet.
- 3Overfør blandingen til en sprøytepose utstyrt med en stor rett tip, og sprøyt ut 2,5 cm store baller på et bakepapirkledd stekebrett. Pass på å la det være minst 2,5 cm mellom hver ball, de vokser! Når du er ferdig, dypp fingeren i vann og jevn ut toppen av hver ball der sprøytehodet ble fjernet. Stek i 20 til 25 minutter, og snu brettet halvveis i steketiden for å sikre jevn farging. De skal være lette, luftige og tørre innvendig. Avkjøl på en rist.
- 4Ha den kalde fløten i en kald bolle og pisk den til stive topper med en håndmikser. Ha mascarpone i en stor bolle og vend forsiktig inn pralinesmør. Når pralinesmøret er godt blandet, begynner du å vende inn den piskede fløten. Når fløten er helt innarbeidet, overfør blandingen til en ren sprøytepose. Kutt av toppen på hver profiterol og fyll dem med mascarponeblandingen. Sett på toppene igjen og drypp med varm sjokoladesaus. Overfør til et stort serveringsfat og pynt med hakkede hasselnøtter.
- 5Fyll en middels stor kjele med 5 cm vann og varm opp på middels varme. I en bolle stor nok til å sitte oppå kjelen uten at bunnen berører vannet, tilsett sjokolade, fløte, smør, mais sirup og kanel. Rør til sjokoladen er smeltet og alt er godt blandet. Dette går ganske raskt. Når sjokoladen er smeltet, fjern den fra varmen, og hell den over de fylte profiterolene. Dette er best når det serveres varmt!
- 6Porsjon: ¾ kopp





