
Tysk eplestrudel
Lær hvordan du lager en autentisk german apple strudel med vår enkle oppskrift. Perfekt for høst- og vinterdesserter, fylt med saftige epler og sprø butterdeig.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1/2 kopp eplejuice
- 1/2 kopp gule rosiner
- 5 Granny Smith- epler, skrellet, kjernet, delt i to og tynne skiver
- 1/2 kopp brunt sukker, pakket, pluss mer til å strø over
- 1 spiseskje malt kanel
- 1 spiseskje granulert sukker
- 1/4 kopp hakkede pekannøtter
- 2 til 4 spiseskjeer smør, i biter
- 7 ark filodeig, tint
- 2 til 4 spiseskjeer smør, smeltet, pluss mer til å pensle
- Pisket krem, til servering
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2Bland eplejuice og rosiner i en liten bolle og la det stå i 15 minutter.
- 3I en kjele, kombiner epler, brunt sukker og 1/2 kopp vann. Kok opp og la det småkoke til eplene er myke og har brutt ned. Sett til side og la det avkjøle.
- 4Bland kanel, sukker og nøtter sammen. Smelt 2 til 4 spiseskjeer smør.
- 5Legg ut et lag med filodeig, pensle med smør, dryss over nøttesukkerblandingen, og legg et nytt lag med filodeig oppå. Gjenta denne prosessen til alle 7 ark er brukt opp.
- 6På det siste smurte arket, legg den kokte epleblandingen i en linje på tvers av arket, med 1 tomme avstand på hver side.
- 7Rull forsiktig deigen bort fra deg til den ligner en rull.
- 8Lukk endene med fingrene, pensle toppen med smør, og dryss over ekstra brunt sukker. Stek i ovnen til den er lett gyllen og sprø på toppen, ca. 35–40 minutter. La avkjøle og skjær i 5 cm tykke skiver, server med pisket krem.





