Tysk eplestrudel

Tysk eplestrudel

Lær hvordan du lager en autentisk german apple strudel med vår enkle oppskrift. Perfekt for høst- og vinterdesserter, fylt med saftige epler og sprø butterdeig.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1/2 kopp eplejuice
  • 1/2 kopp gule rosiner
  • 5 Granny Smith- epler, skrellet, kjernet, delt i to og tynne skiver
  • 1/2 kopp brunt sukker, pakket, pluss mer til å strø over
  • 1 spiseskje malt kanel
  • 1 spiseskje granulert sukker
  • 1/4 kopp hakkede pekannøtter
  • 2 til 4 spiseskjeer smør, i biter
  • 7 ark filodeig, tint
  • 2 til 4 spiseskjeer smør, smeltet, pluss mer til å pensle
  • Pisket krem, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 2Bland eplejuice og rosiner i en liten bolle og la det stå i 15 minutter.
  3. 3I en kjele, kombiner epler, brunt sukker og 1/2 kopp vann. Kok opp og la det småkoke til eplene er myke og har brutt ned. Sett til side og la det avkjøle.
  4. 4Bland kanel, sukker og nøtter sammen. Smelt 2 til 4 spiseskjeer smør.
  5. 5Legg ut et lag med filodeig, pensle med smør, dryss over nøttesukkerblandingen, og legg et nytt lag med filodeig oppå. Gjenta denne prosessen til alle 7 ark er brukt opp.
  6. 6På det siste smurte arket, legg den kokte epleblandingen i en linje på tvers av arket, med 1 tomme avstand på hver side.
  7. 7Rull forsiktig deigen bort fra deg til den ligner en rull.
  8. 8Lukk endene med fingrene, pensle toppen med smør, og dryss over ekstra brunt sukker. Stek i ovnen til den er lett gyllen og sprø på toppen, ca. 35–40 minutter. La avkjøle og skjær i 5 cm tykke skiver, server med pisket krem.