Hello Fresh Mobile Banner
Julefruktpaier Massam

Julefruktpaier Massam

Lær hvordan du lager deilige julefruktpai med massam. En enkel oppskrift perfekt for vinterens feiringer. Perfekt dessert for julen!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 stor Granny Smith-eple
  • 1/4 kopp gylne rosiner
  • 1/4 kopp mørke rosiner
  • 1/4 kopp tørkede currants
  • 1 spiseskje fersk sitronsaft
  • 2 spiseskjeer brandy eller whisky
  • 1/3 kopp sukker
  • 2 staver (1 kopp) usaltet smør, myknet
  • 2 kopper hvetemel
  • 1 kopp melis

Fremgangsmåte

  1. 1Fylling
  2. 2Skrell og kjern eplet og riv det grovt. I en bolle blander du eplet og tørkede frukter, og rører inn de resterende fylleingrediensene. Fyllet kan lages ett døgn i forveien og oppbevares kjølig, dekket.
  3. 3Skrell og kjern eplet og riv det grovt. I en bolle blander du eplet og tørkede frukter, og rører inn de resterende fylleingrediensene. Fyllet kan lages ett døgn i forveien og oppbevares kjølig, dekket.
  4. 4Deig
  5. 5Forvarm ovnen til 175°C (350°F).
  6. 6Forvarm ovnen til 175°C (350°F).
  7. 7I en kjøkkenmaskin blander du sammen deigenes ingredienser til en deig, ca. 1 minutt. Sett til side en tredjedel av deigen, og la den kjøle seg. Med rene hender ruller du små teskjeer av den resterende deigen til 2,5 cm (1 tomme) store kuler og trykker hver kule jevnt ned i bunnen og opp langs sidene av hver av 24 non-stick mini-muffinsformer (1 3/4 x 1 tomme). La skallet hvile i kjøleskapet i 30 minutter.
  8. 8På en melet overflate kjevler du ut den reserverte deigen til en runding på ca. 20 cm (8 tommer) i diameter (ca. 2 cm eller 3/4 tomme tykk). Bruk en rund utstikker på 3,8 cm (1 1/2 tomme) for å kutte ut 24 sirkler, og kjevle sammen eventuelle rester etter behov.
  9. 9Fyll hver skall med omtrent 1 toppet teskje fylle (fyll til toppen av formen), og dekk hver pai med en rund deig, og trykk kantene sammen for å forsegle.
  10. 10Sett paiene i kjøleskapet i 20 minutter.
  11. 11Stek paiene midt i ovnen i 25–30 minutter, eller til de er lett gyldne. La dem avkjøle i formene på rist i 20 minutter.
  12. 12Vend ut paiene på risten og la dem avkjøle helt.
  13. 13Paiene kan lages opptil 4 dager i forveien og oppbevares i en lufttett beholder ved romtemperatur.
  14. 14I en kjøkkenmaskin blander du sammen deigens ingredienser til en deig, ca. 1 minutt.
  15. 15Sett til side en tredjedel av deigen, og la den kjøle seg. Med rene hender ruller du små teskjeer av den resterende deigen til 2,5 cm (1 tomme) store kuler og trykker hver kule jevnt ned i bunnen og opp langs sidene av hver av 24 non-stick mini-muffinsformer (1 3/4 x 1 tomme). La skallet hvile i kjøleskapet i 30 minutter.
  16. 16På en melet overflate kjevler du ut den reserverte deigen til en runding på ca. 20 cm (8 tommer) i diameter (ca. 2 cm eller 3/4 tomme tykk). Bruk en rund utstikker på 3,8 cm (1 1/2 tomme) for å kutte ut 24 sirkler, og kjevle sammen eventuelle rester etter behov.
  17. 17Fyll hver skall med omtrent 1 toppet teskje fylle (fyll til toppen av formen), og dekk hver pai med en rund deig, og trykk kantene sammen for å forsegle.
  18. 18Sett paiene i kjøleskapet i 20 minutter.
  19. 19Stek paiene midt i ovnen i 25–30 minutter, eller til de er lett gyldne. La dem avkjøle i formene på rist i 20 minutter.
  20. 20Vend ut paiene på risten og la dem avkjøle helt.
  21. 21Paiene kan lages opptil 4 dager i forveien og oppbevares i en lufttett beholder ved romtemperatur.