Hello Fresh Mobile Banner
Rabarbraparfait

Rabarbraparfait

oppskrift på rhubarb parfait, en frisk og søt dessert perfekt for sommeren. enkel å lage og perfekt for varme dager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 2 kopper/300 g skivet rabarbra
  • 1/4 kopp/55 g sukker
  • 1/4 kopp pluss 3 spiseskjeer vann
  • 1 eggehvite
  • En klype salt
  • 1/3 kopp sukker
  • 2/3 kopp/150 ml kremfløte
  • 1 teskje vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 1Forbered rabarbraen ved å legge den i en kjele sammen med sukkeret og 1/4 kopp/60 ml vann. Kok opp og la det småkoke til det er mykt. Hvis det virker for flytende, kan du la det stå på varmen og røre om, slik at noe av væsken fordamper. Ta kjelen av varmen og sett til side.
  2. 2Pisk eggehviten stiv med en klype salt. Varm opp sukkeret med 3 spiseskjeer vann til det når trådstadiet. Koketips: Det er rett før det begynner å få farge.
  3. 3Med vispene i gang, hell sukker-vann-blandingen i den piskede eggehviten i en tynn stråle, og fortsett å piske til marengsen er avkjølt og stiv. I mellomtiden pisker du fløten til myke topper sammen med vaniljeekstraktet. Vend forsiktig inn de to blandingene.
  4. 4Fordel rabarbraen i bunnen av fire coupe-glass. Topp med parfaiten. Dekk til og sett i kjøleskapet i et par timer før servering.