Hello Fresh Mobile Banner
Gleogg

Gleogg

oppskrift på gløgg, en varm og krydret drikk perfekt for vinteren. lær hvordan du lager den enkelt hjemme og nyt en varmende kopp i førjulstiden.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
drikke

Ingredienser

  • 1 flaske rødvin
  • 1/2 kopp eau de vie (billig konjakk)
  • 5 kanelstenger; knust i biter
  • 20 hele nellikspiker
  • 1 bit ingefær
  • 1 teskje knuste kardemomkjerner
  • Skall fra én appelsin
  • 1 kopp sukker
  • 3 dråper vaniljeekstrakt
  • 1 flaske rødvin
  • 3/4 kopp vodka
  • 3 kanelstenger
  • 10 hele nellikspiker
  • 1 bit fersk ingefær
  • Skall fra én appelsin
  • 1 teskje frø
  • 3/4 kopp sukker

Fremgangsmåte

  1. 1For begge oppskriftene gjør du følgende. Legg alle krydder og vodka/cognac i et glasskrus over natten. Sil av væsken. Bland vin, vodka/cognac og sukker i en kjele. Varm opp veldig forsiktig til det er varmt, og sukkeret har løst seg opp. Pass på at drikken ikke koker. Server i små kopper eller krus med rosiner og skrellede mandler.