
Røykfylte svineburger med eple- og løkchutney
oppskrift på smakfulle røykfylte svineburger servert med søt og syrlig eple- og løkchutney. enkel å lage og perfekt for sommermåltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 Granny Smith- epler, skrellet, kjernet og skåret i 1/4 til 1/2 tommers biter
- 1 middels stor løk, finhakket
- 1 kopp eplejuice
- 1/4 kopp eplesidereddik
- 3 spiseskjeer lønnesirup
- 1 spiseskje hakket fersk timian
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 2 kopper revet røkt mozzarella (ca. 225 gram)
- 170 gram tynne skiver pancetta, finhakket
- 1 Granny Smith- eple, skrellet, kjernet og revet
- 3 hvitløksfedd, finhakket
- 2 spiseskjeer hakket fersk flatbladpersille
- 1 1/2 spiseskjeer hakket fersk timian
- 1 teskje kosher-salt
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 680 gram karbonadedeig av svin
- Vegetabilsk spray til koking
- Olivenolje til å dryppe over
- 6 myke burgerbrød, delt i to
- Serveringsforslag: Salatblader og skivede tomater
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Til chutneyen: Kok opp epler, løk, eplejuice, eddik, lønnesirup og timian i en middels stor kjele over middels høy varme. Skru ned varmen og la det småkoke til væsken nesten har fordampet og eplene er myke, omtrent 45 minutter. Avkjøl og smak til med salt og pepper. Chutneyen kan lages én dag i forveien.
- 3Til burgerne: Bland sammen ost, pancetta, eple, hvitløk, persille, timian, salt og pepper i en stor bolle. Tilsett svinekjøttet og bland godt. Form blandingen til 6 burgere, hver ca. 11 cm i diameter og 2 cm tykk.
- 4Varm opp en grillpanne over middels varme, eller forvarm en gass- eller kullgrill. Smør grillen med vegetabilsk olje eller spray. Pensle burgerne med litt olje. Stek på lav varme til de er gjennomstekte, ca. 10 minutter på hver side. Burgerne er også ferdige når et kjøtttermometer viser 72°C når det settes inn i siden av burgerne. La burgerne hvile i 10 minutter.
- 5Legg burgerne på burgerbrød og topp med chutney. Server med salatblader og skivede tomater hvis ønskelig.