Vanilje Crème Brûlée

Vanilje Crème Brûlée

Lær hvordan du lager en klassisk vanilla creme brulee med denne enkle oppskriften. Perfekt som en sofistikert dessert for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1 vaniljestang
  • 2 kopper kremfløte
  • 2 kopper melk med halv fett
  • 8 store eggeplommer
  • 1/2 kopp pluss 8 teskjeer superfint sukker
  • 1/2 teskje kosher-salt

Fremgangsmåte

  1. 1Forbered vaniljen: Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en liten kniv. Plasser en rist midt i ovnen og forvarm til 160 grader Celsius.
  2. 2Infuser fløten: Kok opp fløte, melk og vaniljefrø og -stang i en kjele over middels varme. Senk varmen og la det småkoke i 10 til 15 minutter for å infusere fløten med vaniljen. Kast vaniljestangen. Ta fløteblandingen av varmen og la den avkjøle litt. I mellomtiden, kok opp en kjele med vann.
  3. 3Lag eggekremen.
  4. 4Visp eggeplommer, 1/2 kopp sukker og salt i en stor bolle til sukkeret er oppløst og blandingen er lys gul og tykk; den skal etterlate en sti når du løfter vispen. Hell den varme fløteblandingen i en jevn strøm i en tynn stråle, mens du visper kontinuerlig. Skum av eventuelle skum- eller boblerester på overflaten.
  5. 5Fordel i ramekiner: Plasser åtte 180 ml ramekiner i en langpanne og fordel eggekremen jevnt i dem.
  6. 6Stek i vannbad: Trekk ut ovnsristen litt, plasser langpannen på den og hell nok kokende vann i langpannen til det når halvveis opp på sidene av ramekinene.
  7. 7Stek til eggekremen akkurat har stivnet i midten, ca. 40 til 45 minutter. Fjern forsiktig ramekinene fra vannbadet og sett dem i kjøleskapet. La dem avkjøle, uten lokk, i minst 2 timer og opptil 1 dag.
  8. 8Forbered toppingen: Omtrent 30 minutter før servering, strø 1 teskje sukker over hver crème brûlée. Løft ramekinene og vipp dem for å fordele sukkeret jevnt, og rist av overflødig sukker.
  9. 9Karamelliser sukkeret: Hold en kjøkkentang omtrent tre tommer over overflaten og brenn sukkeret til det blir en dyp ravfarge. Sett crème brûlée-ene i kjøleskapet bare til skorpen har stivnet, 30 minutter til 1 time, men ikke lenger (toppingen kan begynne å mykne). Server kald.
  10. 10Fotografier av James Carriere