Vanilje Crème Brûlée
Lær hvordan du lager en klassisk vanilla creme brulee med denne enkle oppskriften. Perfekt som en sofistikert dessert for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1 vaniljestang
- 2 kopper kremfløte
- 2 kopper melk med halv fett
- 8 store eggeplommer
- 1/2 kopp pluss 8 teskjeer superfint sukker
- 1/2 teskje kosher-salt
Fremgangsmåte
- 1Forbered vaniljen: Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en liten kniv. Plasser en rist midt i ovnen og forvarm til 160 grader Celsius.
- 2Infuser fløten: Kok opp fløte, melk og vaniljefrø og -stang i en kjele over middels varme. Senk varmen og la det småkoke i 10 til 15 minutter for å infusere fløten med vaniljen. Kast vaniljestangen. Ta fløteblandingen av varmen og la den avkjøle litt. I mellomtiden, kok opp en kjele med vann.
- 3Lag eggekremen.
- 4Visp eggeplommer, 1/2 kopp sukker og salt i en stor bolle til sukkeret er oppløst og blandingen er lys gul og tykk; den skal etterlate en sti når du løfter vispen. Hell den varme fløteblandingen i en jevn strøm i en tynn stråle, mens du visper kontinuerlig. Skum av eventuelle skum- eller boblerester på overflaten.
- 5Fordel i ramekiner: Plasser åtte 180 ml ramekiner i en langpanne og fordel eggekremen jevnt i dem.
- 6Stek i vannbad: Trekk ut ovnsristen litt, plasser langpannen på den og hell nok kokende vann i langpannen til det når halvveis opp på sidene av ramekinene.
- 7Stek til eggekremen akkurat har stivnet i midten, ca. 40 til 45 minutter. Fjern forsiktig ramekinene fra vannbadet og sett dem i kjøleskapet. La dem avkjøle, uten lokk, i minst 2 timer og opptil 1 dag.
- 8Forbered toppingen: Omtrent 30 minutter før servering, strø 1 teskje sukker over hver crème brûlée. Løft ramekinene og vipp dem for å fordele sukkeret jevnt, og rist av overflødig sukker.
- 9Karamelliser sukkeret: Hold en kjøkkentang omtrent tre tommer over overflaten og brenn sukkeret til det blir en dyp ravfarge. Sett crème brûlée-ene i kjøleskapet bare til skorpen har stivnet, 30 minutter til 1 time, men ikke lenger (toppingen kan begynne å mykne). Server kald.
- 10Fotografier av James Carriere