Hello Fresh Mobile Banner
Blandet antipasto

Blandet antipasto

Lær hvordan du lager en deilig mixed antipasto med et utvalg av ost, spekemat, grønnsaker og oliven. Perfekt for en smakfull forrett eller tapas.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 stor hvitløksfedd, finhakket
  • 2 spiseskjeer balsamicoeddik
  • 2 spiseskjeer rødvinseddik
  • 1/2 teskje knust tørket rosmarin
  • 1 teskje tørket basilikum, knust
  • 1 teskje tørket oregano, knust
  • 1/4 teskje tørkede hete rød pepperflak, eller etter smak
  • 1/2 kopp olivenolje
  • 3 store gulrøtter, skåret diagonalt i 1/4-tommers tykke skiver
  • 2 små fennikelskudd (ca. 680 gram), skåret på tvers i 1/4-tommers tykke skiver (ca. 3 kopper)
  • 2 røde paprika, ristet og skåret i strimler
  • 2 gule paprika, ristet og skåret i strimler
  • en 340 grams krukke peperoncini (pickles Tuscan-pepper), skylt og godt drenert
  • 340 gram svarte eller grønne saltede oliven, eller en blanding
  • 75 gram soltørkede tomater i olje, drenert og skåret i strimler
  • 340 gram marinert eller vanlig bocconcini (små mozzarella-baller, tilgjengelig i spesialbutikker og noen supermarkeder)
  • 225 gram pepperoni eller soppressata (hard italiensk pølse, tilgjengelig i italienske butikker, noen slakterbutikker og spesialbutikker), skåret på tvers i 1/4-tommers tykke skiver og skivene delt i fire
  • to 200 grams krukker marinerte artisjokkhjerter, skylt og godt drenert
  • 1/3 kopp finhakket fersk persille, pluss eventuelt persillekvister til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Lag marinaden: I en liten bolle visp sammen hvitløk, eddikene, rosmarinen, basilikumen, oreganoen, rød pepperflak, salt og pepper etter smak. Tilsett oljen i en tynn stråle under visping, og visp marinaden til den er emulsifisert. I en stor kjele med kokende vann blancherer du gulrøttene og fenniken i 3 til 4 minutter, eller til de er sprø-møre. Sil dem av og dypp dem i en bolle med isvann og kaldt vann. La grønnsakene avkjøle seg og la dem renne godt av. I en stor bolle blander du gulrøtter, fennikel, de ristede paprikaene, peperoncini, oliven, soltørkede tomater, bocconcini, pepperoni, artisjokkhjertene, marinaden og hakket persille til alt er godt blandet. La antipastoen stå i kjøleskapet, dekket, i minst 4 timer eller over natten. Overfør antipastoen til et serveringsfat, pynt med persillekvister, og server ved romtemperatur.